אובדן כושר עבודה: מאיפה מתחילים?

אובדן כושר עבודה

אחד הרגעים הכי קשים שאנחנו יכולים למצוא את עצמנו מתמודדים איתו, זה הרגע בו מתגלה שאיבדנו את כושר העבודה שלנו. זה הרגע בו עלינו להתאים את עצמנו לסיטואציה החדשה.

איך מתמודדים עם אובדן כושר עבודה?

בשביל להתמודד עם מצב כזה, עלינו לדעת מה זה אומר, מה זה בעצם אובדן כושר עבודה ואיך הוא יכול להשפיע עלינו. תוכלו לקרוא עוד באתר הבא על נושא זה, אך אנחנו נסביר כאן בקצרה שאובדן כושר עבודה הוא היעדר היכולת להתפרנס מתחום המקצוע שלנו ועל כן, אנחנו זכאים לקבל פיצוי מחברת הביטוח ומביטוח לאומי.

כל אחד מאיתנו משלם, החל מרגע שחרורו מהצבא ביטוח לאומי מדי חודש, וכן לכל אחד מומלץ לעשות ביטוח חיים, כך שאם חס וחלילה קורה משהו, אנחנו יכולים לקבל פיצוי חודשי או תשלום חד פעמי, בהתאם לגובה המשכורת הממוצעת שלנו (לא יעלה על 75 אחוז מגובה המשכורת), מתוך כוונה שנוכל לפרנס את עצמנו ואת בני המשפחה. מאחר ואיבדנו את כושר העבודה, אז מן הסתם, אנחנו לא נוכל לעבוד בצורה סדירה.

חשוב להדגיש כאן, לא בכל מקרה אנחנו נקבל את זה, או יותר נכון, הדרך לקבלת הפיצוי היא לא קצרה, שכן אנחנו צריכים לעבור וועדות רפואיות שיקבלו את טענתנו שאכן מגיעים לנו פיצויים. אחרת חברת הביטוח או ביטוח לאומי, יסרבו להעניק לנו את הכסף.

חשוב להסביר עוד, שיש מצב של אובדן כושר עבודה זמני והוא נובע בגלל פציעה, חבלה או מחלה שאפשר להתאושש ולהתגבר עליהם. במצב כזה הפיצוי הוא חלקי, ונתון לשינויים בהתאם לקצב ההחלמה שלנו.

איך עושים את זה בצורה נכונה?

על מנת לקבל את כל הפיצויים וכל מה שאנחנו מבקשים, אזי שעלינו לשמור את כל התיעוד של המקרה, עלינו להציג את התמונה המלאה לגורמים המוסמכים, וכמובן, לספק את כל מה שנדרש, על מנת להוכיח את טענתנו.

ההמלצה היא להיעזר בעורך דין שיכול לעמוד לצידנו, יכול לעזור לנו להתמודד עם הבעיה, ולבצע את התהליך בצורה נכונה ומהירה.

Scroll to Top