איך למכור יותר בעזרת וידאו: הסודות שהמתחרים שלכם מסתירים

אם פעם וידאו היה נחמד שיש, היום הוא כבר הדלק שמניע את מנוע המכירות. ומי שלא שם, פשוט נשאר מאחור. עם אבק. וקצת עשן. כי בואו נודה בזה, בעידן של הצפת מידע, הטקסט פשוט כבר לא חותך כמו שצריך.

אנחנו גוללים בלי הפסקה.

העיניים רצות.

המוח מחפש גירוי מיידי.

ומה יותר מיידי מתוכן ויזואלי שמרתק אותנו לשבריר שנייה? בדיוק.

אז אם אתם מרגישים שהמכירות קצת תקועות, שהמסר שלכם לא עובר כמו שצריך, או שפשוט בא לכם לשחק במגרש של הגדולים (ולנצח!), המאמר הזה בדיוק בשבילכם.

אנחנו הולכים לצלול עמוק.

ממש עמוק.

אל העולם המופלא של וידאו כמכונת מכירות משומנת.

נבין למה הוא עובד. באמת עובד.

נגלה איזה סוגי וידאו אתם חייבים להכיר כבר היום כדי להגדיל הכנסות.

ונפצח ביחד 7 סודות שיגרמו לווידאו שלכם לא רק להיראות טוב, אלא גם להכניס כסף לקופה. הרבה כסף.

תתכוננו לקבל את כל הכלים.

את כל הידע.

ובלי בולשיט מיותר. רק מה שבאמת עובד.

בואו נתחיל?

למה וידאו זה לא רק 'עוד ערוץ' זמני? 3 סיבות שיגרמו לכם להרים מצלמה (אפילו מהטלפון)

אוקיי, אז הבנו שווידאו זה חשוב. אבל למה בעצם? מה הופך אותו לכלי קסם כזה בעולם המכירות התחרותי של היום? בואו נפרק את זה, צעד אחר צעד.

הסיבה הראשונה: המוח שלנו פשוט מכור לזה (וזה לא הולך להשתנות בקרוב)

בואו נדבר רגע על מדע. בקטנה.

המוח האנושי מעבד מידע ויזואלי מהר פי 60,000 מטקסט. כן, קראתם נכון. 60,000!

זה אומר שבזמן שמישהו עוד מנסה לפענח את הפסקה הראשונה בטקסט שיווקי, מי שצופה בווידאו שלכם כבר הספיק לקלוט את המסר המרכזי, להבין את היתרון, ולקבל החלטה ראשונית אם זה רלוונטי עבורו.

וידאו מפעיל יותר חושים בו זמנית – ראייה, שמיעה, ובמקרים רבים גם רגש. הוא פשוט קל יותר לעיכול. הוא נעים יותר. הוא… פחות עבודה למוח העצלן שלנו, שמעדיף את הדרך הקלה והמהירה.

ובעידן שבו טווחי הקשב הולכים ומתקצרים (תודו שגם אתם מדלגים על סרטונים אחרי 5 שניות אם הם לא תופסים אתכם), היכולת להעביר מסר במהירות, ביעילות, ועם מקסימום אימפקט ויזואלי היא קריטית להצלחה במכירות. וידאו עושה את זה בסטייל. ובמהירות מסחררת.

הסיבה השנייה: בונים אמון בזק (כן, גם כשהצד השני בפיג'מה בבית, ואתם בבית קפה עם הלפטופ)

מכירות, בסופו של דבר, מבוססות על אמון.

אנחנו קונים ממי שאנחנו מכירים, אוהבים, וסומכים עליו (או לפחות מרגישים שאנחנו יכולים לסמוך עליו).

ומה בונה אמון מהר יותר מלחשוף את מי שאתם באמת? לראות את הפנים שלכם, לשמוע את הקול הייחודי שלכם, להרגיש את האישיות שמאחורי המותג או המוצר?

וידאו מאפשר לכם לעשות בדיוק את זה.

הוא humanizes את המותג או את המוצר. הוא הופך אתכם מאתר אינטרנט קר ומנוכר, או דף פייסבוק סטטי, לאדם או לקבוצה של אנשים אמיתיים.

אנשים שיש להם פנים. קול. הבעות.

אנשים שמתקשרים איתם.

וזה שווה זהב בעולם שבו כולם מתחרים על תשומת ליבו של הצרכן.

עדויות וידאו? בכלל קלף מנצח. לשמוע לקוח מרוצה *אמיתי*, עם פנים ושם (ורצוי גם עם קצת חיוך מול המצלמה), מדבר על כמה עזרתם לו, כמה שיפרתם לו את החיים או את העסק – זה משכנע פי אלף יותר מציטוט כתוב באתר, לא משנה כמה הוא מרגש. תחשבו על זה.

הסיבה השלישית: המספרים מדברים בעד עצמם (הם רק לפעמים קצת משעממים למי שלא אוהב סטטיסטיקה)

אז הנה קצת מספרים בשביל הסדר הטוב, כי אנחנו במגזין כלכלי, בואו לא נשכח שאנחנו פה לעסקים:

  • מעל 80% מתעבורת האינטרנט העולמית מגיעה מוידאו. זה לא טרנד חולף, זו המציאות.
  • שימוש בווידאו בדפי נחיתה (landing pages) יכול להגדיל את אחוזי ההמרה ב-80% ומעלה. שמונים אחוז! זה משוגע בכל קנה מידה.
  • אנשים נוטים לשהות זמן רב יותר בדפים שמכילים וידאו. וזמן שהייה מוגבר שווה יותר סיכוי למכירה, יותר חשיפה למסר שלכם, ויותר נקודות זכות אצל גוגל (אם זה חשוב לכם).
  • משווקים שמשתמשים בווידאו מדווחים על 66% יותר לידים איכותיים בשנה בהשוואה למשווקים שלא משתמשים בו. יותר לידים = יותר פוטנציאל מכירה. נקודה.
  • 78% מהאנשים צופים בווידאו הסבר על מוצר או שירות לפחות פעם בשבוע. הם מחפשים את המידע הזה. הם רוצים לראות את זה בוידאו.

המספרים ברורים. העולם עבר לווידאו. ואתם? אתם מצטרפים לנסיעה הקלילה והרווחית הזו, או נשארים בתחנה ומקווים שמישהו ישלח לכם פקס?

איזה סוגי וידאו אתם *חייבים* להכיר כדי להעיף את המכירות? (רמז: זה לא רק סרט תדמית יקר ומשעמם)

יש מיליון סוגי וידאו שם בחוץ. וידאו קצרים, ארוכים, אנימציה, לייב אקשן, ויראליים, הדרכות… אבל לא כולם מתאימים למטרות מכירה ישירות ויעילות.

בואו נתמקד באלה שבאמת יכולים לעשות את ההבדל בשורה התחתונה שלכם, אלה שקלים יחסית להפקה (בחלקם) ויש להם פוטנציאל מכירות גבוה.

וידאו הסבר (Explainer Video) – פאזל מסובך שהופך לתמונה ברורה וקלה

יש לכם מוצר או שירות קצת מורכב? משהו שקשה להסביר בטקסט ארוך שמעייף את העיניים? וידאו הסבר הוא הפתרון הקלאסי, האלגנטי, והסופר אפקטיבי.

בדרך כלל באנימציה כיפית או בלייב אקשן קליל, הוא לוקח רעיון מורכב, פיצ'ר טכני, או תהליך עבודה מסובך, ומפרק אותו לחלקים קטנים, ברורים, קלים לעיכול, ובעיקר – ידידותיים לצופה.

המטרה? לגרום לצופה להבין בדיוק מה אתם מציעים, איך זה עובד, ואיך זה פותר לו בעיה או משפר לו משהו בחיים/בעסק. סופר אפקטיבי בשלבים הראשונים של מסע הלקוח, כשהוא רק מנסה להבין "מה זה הדבר הזה בכלל?".

סרטוני הדגמה (Product Demos) – לראות זה להאמין (ולרצות לקנות)

במקום לכתוב מדריך ארוך על איך להשתמש בתוכנה שלכם, איך המוצר הפיזי שלכם עובד, או איך שירות מסוים נראה בפועל, פשוט… תראו את זה!

סרטוני הדגמה הם דרך מעולה להציג את הפונקציונליות המרכזית, את היתרונות הפרקטיים, ואת הקלות (או הפשטות) של השימוש במוצר או בשירות שלכם. זה כמו לתת ללקוח הפוטנציאלי נסיעת מבחן קצרה וקולעת, רק מהספה הנוחה בבית.

זה מוריד חסמי כניסה, עונה על שאלות נפוצות מראש בצורה ויזואלית, ונותן ללקוח הפוטנציאלי טעימה אמיתית מהחוויה. וזה חשוב. מאוד חשוב.

עדויות לקוחות (Testimonials) – שיווק מפה לאוזן, רק הרבה יותר חזק (ומקצועי)

כבר דיברנו על זה בקצרה, אבל חייבים להרחיב כי זה קריטי.

אין דבר משכנע, אמין, ואותנטי יותר מלקוח מרוצה שמספר מול המצלמה (בחיוך ובשמחה) כמה עזרתם לו, איך שיפרתם לו משהו משמעותי, או למה הוא ממליץ עליכם בחום.

זה אותנטי. זה אמין. וזה פשוט עובד טוב יותר מכל מה שאתם יכולים לכתוב על עצמכם.

תאספו עדויות וידאו מלקוחות מרוצים ותשתמשו בהן בכל מקום אפשרי – באתר (במיוחד בדפי מכירה), ברשתות החברתיות, במיילים של מכירות, ואפילו בתוך הצעות מחיר או מצגות. זה יגדיל את האמון של לקוחות פוטנציאליים ברגע, ויוריד התנגדויות עוד לפני שהן עולות.

וידאו אישי (Personalized Videos) – הקסם של אחד על אחד בקנה מידה שניתן לשלוט עליו

זה אולי אחד הכלים החמים והאפקטיביים ביותר כרגע בעולם המכירות הדיגיטלי, במיוחד במכירות מורכבות (B2B) או כשפונים ללידים ספציפיים.

במקום לשלוח מייל מכירה גנרי, דמיינו שאתם שולחים סרטון קצרצר (30-90 שניות) שבו אתם פונים ללקוח הפוטנציאלי *בשם שלו*, מתייחסים ספציפית לבעיה או לצורך *שלו* שזיהיתם, ומציעים פתרון *שמותאם לו* באופן אישי.

אפשר לעשות את זה בקלות יחסית היום עם כלים די פשוטים (הקלטת מסך + מצלמה). זה יוצר תחושה של יחס אישי, מפרק את הקרח בצורה מדהימה, מגדיל דרמטית את אחוזי הפתיחה והקליקים על המייל (כי מי לא מסוקרן לקבל וידאו אישי?), ומגדיל משמעותית את הסיכוי שהלקוח ירצה להמשיך את השיחה איתכם.

נסו את זה. תתמכרו לתוצאות.

וידאו 'מאחורי הקלעים' (Behind-the-Scenes) – להראות את הפנים האמיתיות מאחורי הווילון

אנשים אוהבים לראות מה קורה מאחורי הקלעים. זה מספק הצצה לעולם הפנימי של העסק, וזה בונה שקיפות, אמון, ותחושת חיבור אנושי.

תראו את הצוות שלכם עובד, את תהליך היצירה או הייצור (אם רלוונטי), את האווירה במשרד, את רגעים קטנים של כיף או עבודה משותפת.

זה לא וידאו מכירה ישיר שמצפה לקריאה לפעולה מיידית, אלא וידאו לבניית מערכת יחסים ואמון לאורך זמן. הוא הופך את המותג שלכם ליותר נגיש, יותר אמיתי, ויותר אהוב. וזה, חברים, בסוף הופך לאמון. ואמון הופך למכירות. זה מעגל קסמים חיובי.

שידורים חיים (Live Streams) – האירוע החי שאי אפשר לפספס (ויוצר דחיפות)

וובינרים, מפגשי שאלות ותשובות לייב בפייסבוק/אינסטגרם/יוטיוב/לינקדאין, הדגמות מוצר בזמן אמת. שידורים חיים יוצרים תחושה של דחיפות ("אם לא אהיה שם עכשיו, אפספס"), מאפשרים אינטראקציה ישירה עם הקהל (ומכאן לבנות אמון, לענות על שאלות ולהפיג חששות והתנגדויות בזמן אמת), ונותנים תחושה של בלעדיות וחיבור מיידי.

אחרי השידור החי, אפשר כמובן להפוך אותו לווידאו מוקלט, לערוך אותו (אם צריך) ולהשתמש בו שוב ושוב כתוכן בעל ערך באתר או ברשתות החברתיות. כלי מטורף ליצירת לידים איכותיים והנעה לפעולה מיידית.

7 סודות ליצירת וידאו שבאמת מוכר (ולא סתם יפה לראות, כמו סרט אמנותי בודד בקולנוע קיץ)

אוקיי, הגענו לחלק המעניין באמת. איך לוקחים את כל הידע הזה, מחברים אותו למוצר או לשירות שלכם, והופכים אותו לווידאו שמייצר תוצאות עסקיות מדידות? הנה 7 סודות מהשרוול (שעולים לכם הרבה פחות מיועץ חיצוני, ועם תוצאות מוכחות).

סוד מספר 1: להכיר את הקהל *לפני* שמכירים את המצלמה

זו אולי הטעות הכי נפוצה שעושים עסקים קטנים וגדולים כאחד: להתחיל לצלם כי "וידאו זה מגניב" או כי "כדאי שיהיה לנו סרטון תדמית".

סטופ! תעצרו הכל! לפני שאתם לוחצים REC, או שוכרים צלם, או כותבים תסריט – תעצרו ותחשבו. עמוק.

מי קהל היעד שלכם עבור הוידאו הספציפי הזה? מה הבעיות הכי גדולות שלהם? מה האתגרים היומיומיים שהם מתמודדים איתם? מה החלומות, השאיפות, והרצונות הכמוסים שלהם?

איזה התנגדויות עולות להם בדרך כלל כשהם שומעים על פתרונות כמו שלכם? איפה הם נמצאים באינטרנט?

וידאו מכירות טוב לא מדבר עליכם או על המוצר שלכם (לפחות לא בהתחלה!), הוא מדבר על הקהל ועל הבעיות שלו. הוא מתחיל איתם. הוא מציג אמפתיה למצבם. הוא מציע פתרון שמדבר ישירות לכאבים שלהם. תתחילו משם. כל השאר זה רק פירוט טכני, כמו סוכה בלי ארבעת המינים.

סוד מספר 2: לא צריך סטודיו הוליוודי, צריך מסר חד וברור (ולא להתפזר!)

תשכחו מהפקה גרנדיוזית, עריכה מורכבת, וצוות של עשרה אנשים. זה יפה, זה אולי מרשים, אבל זה לא מה שמוכר.

מה שמוכר זה מסר. מסר ברור, קצר, וקולע. וידאו מכירות אפקטיבי מתמקד במסר אחד מרכזי. פתרון אחד לבעיה אחת. תועלת אחת מרכזית. אל תנסו לדחוס הכל לסרטון אחד. זה רק יבלבל את הצופה.

מה אתם רוצים שהצופה יבין בסוף הסרטון הזה? איזו פעולה אחת ספציפית אתם רוצים שהוא יעשה? כל פריים בווידאו, כל מילה שנאמרת, כל צליל – צריכים לשרת את המטרה הזו. אם יש ספק, אין ספק – תזרקו החוצה כל מה שלא מקדם את המסר המרכזי ואת היעד שלכם.

סוד מספר 3: הקריאה לפעולה (Call to Action) – בלעדיה זה סתם סרטון חמוד לפייסבוק שאיש לא זוכר אחרי 3 שניות

אז הצופה ראה את הסרטון. התלהב. הבין הכל. יופי. עכשיו… מה הוא אמור לעשות עם כל ההתלהבות הזו? אם לא אמרתם לו במפורש, ובצורה ברורה וקלה להבנה – הוא לא יעשה כלום! הוא פשוט ימשיך לגלול. חבל על כל ההשקעה.

קריאה לפעולה (CTA – Call to Action) ברורה, חד משמעית, ונראית לעין היא קריטית להצלחת וידאו מכירה.

'היכנסו לאתר עכשיו', 'השאירו פרטים לקבלת הצעת מחיר', 'התקשרו עכשיו לשיחת ייעוץ חינם', 'קנו כאן ועכשיו', 'הורידו את המדריך המלא'. תגידו לו בדיוק מה לעשות. ואל תפחדו לחזור על זה – גם במהלך הסרטון (במיוחד בסופו), וגם טקסטואלית ליד הווידאו (אם זה אפשרי).

סוד מספר 4: אורך הסרטון? תלוי איפה הוא גר (ומה הוא רוצה למכור, ולמי!)

המיתוס שווידאו מכירות חייב להיות קצרצר (נניח, דקה או שתיים) הוא לא תמיד נכון. זה תלוי פלטפורמה, קהל, וסוג המסר שרוצים להעביר.

סרטון לפייסבוק או אינסטגרם או טיקטוק יהיה חייב להיות קצר וקולע מאוד (אפילו שניות בודדות). סרטון ליוטיוב או סרטון בדף נחיתה יכול להיות ארוך יותר, גם 5-10 דקות, בתנאי שהוא מעניין, רלוונטי, ומועיל ומחזיק את הצופה עד הסוף.

סרטון מכירה אישי לליד ספציפי? כמה שיותר קצר וממוקד, רק לפתוח את השיחה ולהניע לפגישה או שיחה נוספת.

העיקרון המנחה צריך להיות: מספיק ארוך כדי להעביר את המסר, מספיק קצר כדי לא לשעמם ולגרום לנטישה. כל שנייה מיותרת הורגת המרה, וכל שנייה חשובה חסרה פוגעת במסר.

סוד מספר 5: איכות סאונד חשובה יותר מאיכות תמונה (כן, קראתם נכון, תתפלאו כמה אנשים מפספסים את זה)

הנה טעות קלאסית שחוזרת על עצמה: עסקים משקיעים כסף במצלמה יקרה או בטלפון עם מצלמה מטורפת, אבל מקליטים את הסאונד עם המיקרופון המובנה של המצלמה או הטלפון, או בלי לשים לב לרעשי רקע.

טעות! טעות ענקית!

אנשים סולחים על תמונה קצת פחות חדה, על תאורה לא מושלמת, או על רקע לא הכי פוטוגני.

אבל הם לא סולחים על סאונד גרוע. רעשי רקע חזקים, קול עמום ולא ברור, הד בחדר ריק. זה הדבר הראשון שיגרום לצופה ללחוץ יציאה ולעבור לווידאו הבא בתור. זה פשוט מתסכל לצפייה.

תשקיעו במיקרופון חיצוני פשוט וזול (יש כאלה שמתחברים לטלפון בכמה עשרות שקלים, או מיקרופוני Lavalier קטנים במחיר נוח). זה יעשה הבדל ענק באיכות הסרטון וביכולת שלו להחזיק את הצופה.

סוד מספר 6: להפיץ נכון, לא רק ליצור נכון (כי וידאו שאיש לא רואה לא ימכור כלום)

יצרתם יצירת מופת של וידאו מכירה? עם מסר חד, CTA ברור, וסאונד צלול? מעולה!

עכשיו, החלק שהרבה אנשים שוכחים: צריך לוודא שאנשים הנכונים רואים אותה. וידאו שיושב לבד בפינה נידחת באתר שלכם לא יעשה את העבודה. הוא זקוק לעזרה. הוא זקוק לקהל.

איפה קהל היעד שלכם נמצא ומבלה את זמנו באינטרנט? לינקדאין? פייסבוק? יוטיוב? אינסטגרם? טיקטוק? האם הם פותחים מיילים? האם הם גולשים באתרים מסוימים?

השקיעו מחשבה (ואפילו קצת תקציב, אם אפשר) בהפצה ממוקדת של הווידאו. פרסמו אותו בפלטפורמות הנכונות, שקלו קידום ממומן לקהלים רלוונטיים, הטמיעו אותו בדפי נחיתה ובדפי מוצר באתר שלכם, שלחו אותו במיילים ובמסרים אישיים.

וידאו הכי טוב בעולם שאיש לא רואה שווה פחות מווידאו בינוני שאנשים רלוונטיים צופים בו ומגיבים לו.

סוד מספר 7: מדידה ושיפור מתמיד (כי המספרים לא משקרים, הם רק לפעמים קצת משעממים, אבל הם קריטיים!)

אחרי שהווידאו בחוץ, התפקיד שלכם לא נגמר. למעשה, הוא רק מתחיל.

תעקבו אחרי המדדים בקפידה. הפלטפורמות השונות (יוטיוב, פייסבוק, לינקדאין, Vimeo) נותנות מידע חשוב:

  • כמה אנשים צפו?
  • כמה זמן בממוצע הם צפו (Average Watch Time)?
  • באיזה שלב בסרטון רוב האנשים נטשו? (הנתון הזה הוא מפתח להבנה מה עובד ומה לא בתסריט שלכם)
  • כמה קליקים היו על הקריאה לפעולה (אם הטמעתם אותה)?
  • מה אחוזי ההמרה של דף נחיתה עם וידאו לעומת דף בלי וידאו?

תאספו את הנתונים הללו, תנתחו אותם, ותשפרו את הוידאו הבא שלכם בהתאם. אם אנשים נוטשים אחרי 10 שניות, אולי הפתיח ארוך מדי? אם אין קליקים על ה-CTA, אולי הוא לא ברור? אם הסרטון לא מייצר לידים, אולי המסר לא מספיק משכנע או שהוא הופץ לקהל לא נכון?

מדידה ושיפור מתמיד – זו הדרך היחידה באמת להשתפר, להגדיל את האפקטיביות של הוידאו, ובסופו של דבר להגדיל את המכירות באופן עקבי ובר קיימא.

שאלות שאתם בטח שואלים את עצמכם עכשיו (ותשובות שישמחו אתכם, אולי, תלוי את מי שואלים)

יש כמה דברים שתמיד צצים כשמדברים על וידאו למכירות, במיוחד בהתחלה. בואו נעשה סדר בכמה מהם, בצורה קצרה ולעניין.

שאלות ותשובות מהירות (בלי בולשיט מיותר)

  • שאלה: האם אני חייב להיות סופר פוטוגני או כריזמטי כדי להופיע בווידאו?

    תשובה: ממש לא. אותנטיות חשובה הרבה יותר מ"שלמות" טלוויזיונית. אנשים רוצים להתחבר לבני אדם אמיתיים. היו אתם. זה מספיק טוב (ורצוי!).
  • שאלה: חייבים ציוד צילום יקר ומתוחכם כדי ליצור וידאו מקצועי מספיק?

    תשובה: בהחלט לא. אפשר להתחיל ולהצליח עם סמארטפון טוב יחסית (רוב הסמארטפונים היום מספיק טובים) ומיקרופון חיצוני פשוט. התוכן, המסר, והסאונד חשובים פי כמה מהציוד הפנסי.
  • שאלה: כמה זמן אמור להיות סרטון מכירה "אידיאלי"?

    תשובה: אין אורך אידיאלי אחד שמתאים להכל. זה תלוי בפלטפורמה (טיקטוק מול יוטיוב), במטרה (וידאו אישי מול וידאו הסבר), ובקהל היעד. לפעמים 15 שניות זה מספיק, לפעמים 5 דקות. העיקר שהוא מעניין, ממוקד, ולא משעמם לשנייה.
  • שאלה: כדאי להשתמש באנשי מקצוע (צלם, עורך) או לצלם ולערוך לבד בהתחלה?

    תשובה: כדי להתחיל, לצבור ניסיון ולהבין מה עובד עבורכם – תצלמו ותערכו לבד ככל הניתן. יש היום כלים פשוטים לעריכה. זה מהיר יותר, זול יותר, ונותן לכם גמישות ואותנטיות. כשתראו שזה עובד ומייצר תוצאות, ואתם רוצים לשדרג סרטונים מרכזיים – שקלו הפקה מקצועית.
  • שאלה: איפה הכי כדאי להפיץ את סרטוני המכירה שלי כדי שיביאו תוצאות?

    תשובה: איפה שקהל היעד האידיאלי שלכם נמצא ומבלה את זמנו! זה יכול להיות לינקדאין (אם זה B2B), פייסבוק, יוטיוב (חשוב מאוד לקידום אורגני), אינסטגרם, טיקטוק, האתר שלכם (בדפי מוצר, דפי שירות, דפי נחיתה), או אפילו במיילים אישיים ללקוחות פוטנציאליים ספציפיים. אל תפחדו להיות בכל מקום רלוונטי.
  • שאלה: מה המדד הכי חשוב להצלחת וידאו מכירה?

    תשובה: המדד הכי חשוב הוא לא כמות הצפיות (זה נחמד לאגו, לא בטוח לכיס). המדד הכי חשוב הוא הקריאה לפעולה (CTA). האם אנשים עשו את מה שרציתם שהם יעשו אחרי שראו את הסרטון? האם השאירו ליד? האם נרשמו? האם קנו? האם קבעו פגישה? זה המדד האמיתי להצלחה עסקית של הווידאו.
  • שאלה: מה אם אני מתבייש להופיע מול מצלמה?

    תשובה: אתם לא לבד! רוב האנשים מתביישים בהתחלה. הדרך היחידה להתגבר על זה היא לעשות את זה. תתחילו להתאמן מול הטלפון, תשלחו סרטונים קצרים לחברים קרובים, תעשו כמה ניסיונות. תופתעו כמה מהר תתרגלו. ואל תשכחו – לפעמים גם וידאו אנימציה או צילום מסך יכולים לעבוד מצוין אם אתם ממש לא רוצים להיות בפרונט. אבל הופעה אישית (אפילו קצרה) בונה אמון בצורה הכי טובה.

אז איך יודעים אם כל הטררם הזה, הצילומים והעריכות וההפצה, באמת עובד ומכניס כסף לקופה? (המדדים שלא משקרים, רק לפעמים דורשים קצת סבלנות)

יצרתם, הפצתם, עבדתם קשה. יופי. עכשיו השאלה הגדולה: האם זה שווה את זה? האם וידאו באמת עזר לכם למכור יותר? איך מודדים הצלחה של וידאו מכירה בצורה שבאמת רלוונטית לעסק שלכם?

כפי שציינו קודם, אל תתמקדו רק בכמות הצפיות או הלייקים (כי הם בעיקר נותנים תחושה טובה בבטן, אבל לא בהכרח בבנק). תתמקדו במדדים שקשורים ישירות למכירות ולייצור לידים:

  • אחוזי המרה: כמה אנשים שצפו בסרטון בדף נחיתה מסוים או בפוסט מכירה, ביצעו את הפעולה הרצויה? (השאירו ליד, קנו מוצר ספציפי, נרשמו לרשימת דיוור)? זה המדד החשוב ביותר כי הוא קשור ישירות למכירות פוטנציאליות.
  • עלות לליד / עלות למכירה: אם עשיתם קמפיין וידאו ממומן (למשל, ביוטיוב, פייסבוק, או לינקדאין), כמה עלה לכם כל ליד או כל מכירה שהגיעה ישירות מהצפייה בווידאו הספציפי הזה? זה מדד קריטי להבנת ה-ROI (החזר השקעה) של הווידאו.
  • זמן שהייה ממוצע / אחוזי צפייה: כמה זמן בממוצע אנשים צפו בסרטון? האם הם הגיעו עד החלק שבו אתם מציגים את ה-CTA? האם הם צפו בווידאו עד הסוף? נטישה מוקדמת היא סימן ברור שהווידאו לא מספיק מעניין, לא רלוונטי, או שיש בעיית סאונד/תמונה שגרמה להם לברוח. ניתוח של הנקודה בה אנשים נוטשים יכול לתת תובנות חשובות לשיפור.
  • מעורבות (Engagement): לייקים, תגובות, שיתופים, שמירות. אלה מדדים "רכים" יותר, אבל הם חשובים. הם מראים שהווידאו יצר חיבור, עורר מחשבה, וגרם לאנשים להגיב ולפעול. מעורבות גבוהה מגדילה את החשיפה האורגנית של הווידאו וגם בונה קהילה סביב המותג.
  • תנועה לאתר: האם הווידאו מפנה תנועה איכותית לאתר שלכם? כמה אנשים הקליקו על הקישור המצורף לווידאו ועברו לאתר?
  • שיחות מכירה / פגישות: במודל מכירות B2B, האם הווידאו מייצר פניות איכותיות שמובילות לשיחות מכירה או פגישות עם לקוחות פוטנציאליים?

תעקבו אחרי המספרים האלה בקפידה. הם הסיפור האמיתי של האפקטיביות של הוידאו שלכם. תשתמשו בהם כדי להבין מה עובד ומה לא, ולשפר את הוידאו הבא.

טעויות נפוצות בווידאו מכירה (שקל להימנע מהן, אם רק מקשיבים ומיישמים)

כולם עושים טעויות, בטח כשמתחילים עם כלי חדש כמו וידאו למכירות. אבל יש כמה קלאסיקות שחוזרות על עצמן, ושקל ורצוי להימנע מהן כדי לא לשרוף זמן ומשאבים.

  • להתאהב בסרטון במקום בתוצאות שהוא מייצר: יצרתם משהו שאתם מתים עליו? נראה מדהים? מעולה! אבל אם הוא לא מוכר – הוא לא עובד. נקודה. היו אובייקטיביים, שימו את האגו בצד, ותנו למספרים לדבר. אם סרטון "פחות יפה" מביא יותר לידים, תשקיעו יותר בסרטונים כאלה.
  • לשכוח מי קהל היעד ולדבר לעצמכם: וידאו שמדבר לכולם, בסוף לא מדבר לאף אחד. הטעות הקלאסית היא ליצור וידאו שמתמקד יותר מדי בפיצ'רים של המוצר או בשירותים של החברה, במקום להתמקד בבעיות ובצרכים של הלקוח הפוטנציאלי. חזרו לנקודת ההתחלה – מי הצופה האידיאלי שלכם? תדברו אליו, ובשפה שלו. תתמקדו בתועלות עבורו.
  • להזניח את השיווק וההפצה: סרטון שיושב לבד בפינה כלשהי באינטרנט או באתר שלכם לא יעשה את העבודה. צריך לדחוף אותו החוצה. לקדם אותו. להשקיע בהפצה שלו בפלטפורמות הנכונות, בצורה ממוקדת. וידאו הכי טוב בעולם שאיש לא רואה לא ימכור כלום לאף אחד.
  • לא להוסיף קריאה לפעולה ברורה (או לא להבליט אותה מספיק): ראו סוד מספר 3. זה הדבר הכי חשוב. אם הצופה לא יודע מה אתם רוצים שהוא יעשה אחרי שצפה בסרטון, הוא פשוט לא יעשה כלום. תגידו לו במפורש, ובצורה קלה לביצוע.
  • איכות סאונד ירודה: כן, חוזרים על זה כי זה קריטי. סאונד גרוע הוא הרוצח השקט של וידאו מכירה. זה מתסכל את הצופה וגורם לו לברוח מהר.

מה הלאה? העתיד כבר כאן (והוא כנראה ימכור לכם משהו בווידאו, אם עדיין לא עשה זאת)

עולם הוידאו לא עוצר לרגע. הטכנולוגיה מתקדמת בצעדי ענק, והיא רק הולכת להפוך את הוידאו לכלי מכירה עוד יותר עוצמתי ואישי.

תחשבו על וידאו אינטראקטיבי, שבו הצופה יכול ללחוץ על אלמנטים בתוך הסרטון, לבחור מסלולים שונים בהתאם לעניין שלו, או אפילו להכניס מידע שיתאים את תוכן הוידאו אליו בזמן אמת. זה כבר קיים!

תחשבו על שימוש מתקדם ב-AI כדי להתאים את התוכן של הוידאו (ואפילו את הדובר בו!) בצורה דינמית בדיוק לכל לקוח פוטנציאלי, בהתבסס על המידע שיש לכם עליו. זה נשמע כמו מדע בדיוני, אבל זה מתקרב אלינו בצעדי ענק וזה ישנה את עולם המכירות הדיגיטלי.

אבל העיקרון הבסיסי יישאר זהה: וידאו הוא הכלי הכי עוצמתי היום לבניית קשר, העברת מסר עם אימפקט רגשי וויזואלי, ולבסוף – למכור.

כל מה שראינו עד כה – היכולת להתחבר רגשית, להעביר מסר בצורה ברורה ומהירה, לבנות אמון, ולהניע לפעולה – רק ילך ויתחזק.

לסיכום (כי הגענו לסוף, סוף סוף, ויש לכם את כל הכלים להתחיל)

אז הנה זה. צללנו עמוק. ממש עמוק.

הבנו למה וידאו הוא הדבר הבא (והנוכחי, והעתידי) במכירות, אילו סוגי וידאו כדאי לכם לאמץ כבר היום כדי להעיף את המכירות, וקיבלתם 7 סודות זהב שיעזרו לכם להתחיל (ולא סתם להתחיל, אלא להצליח בגדול).

השוק הופך צפוף יותר.

טווחי הקשב קצרים יותר.

ורמת הרעש הולכת וגוברת.

אתם חייבים לבלוט. אתם חייבים ליצור קשר. אתם חייבים להיות אמינים.

וידאו נותן לכם את הכוח הזה.

הוא מאפשר לכם להתחבר, לשכנע, ולבנות אמון בקצב ובעוצמה ששום טקסט, תמונה פשוטה, או שיחת טלפון ראשונית לא יכולים לעשות באותה יעילות.

זה הזמן להפסיק לפחד מהמצלמה (היא לא נושכת, באמת. בקושי זזה) ולהתחיל לנצל את הכוח המטורף הזה להגדלת המכירות.

תתחילו בקטן. צלמו סרטון אחד קצר. תראו איך זה מרגיש.

תפיצו אותו.

תלמדו מהתוצאות.

תשתפרו בסרטון הבא.

ותראו איך לאט לאט, אבל בטוח, הווידאו הופך להיות אחד מכלי המכירה הכי חזקים, הכי מהנים, והכי רווחיים בארסנל העסקי שלכם.

בהצלחה!

Scroll to Top