לפעמים המשרד שלכם זקוק למתיחת פנים. שיפוץ יכול להיות רעיון טוב אך לא תמיד ניתן להרשות לעצמכם לעשות שיפוץ במשרד. לפעמים אתם עסוקים מידי ולא יכולים להרשות לעצמכם שום עיכוב; אם זה המקרה שלכם אז מוטב לשמור את השיפוץ לתקופות יותר רגועות בעסק (הרי לכל עסק ישנו מחזור של תקופות שיא ותקופות רגועות). יתכן גם שהבעיה היא כלכלית, כלומר אינכם יכולים להרשות לעצמכם להשקיע בשיפוץ המשרד. אך מצד שני, חשוב לשדרג את מראה המשרד; כאשר המשרד נראה מוזנח זה משפיע על העובדים. אם אתם רוצים שהעובדים ירגישו טוב ויהיו פוריים עליכם להשקיע בשיפוץ המשרד.
כיצד לשדרג את המשרד תחת מגבלת תקציב?
במידה ואתם רוצים לעשות שיפוץ קטן אשר ישיג תוצאות מרביות ויש לכם מגבלת תקציב עליכם להתחיל במיפוי הצרכים. לשיפוץ תמיד יש שני צדדים: צד אחד הוא הצורך בתיקון פגמים ובעיות, לדוגמה גג דולף הוא דבר הדורש שיפוץ לצורך תיקון. צד שני של השיפוץ נוגע יותר לאלמנטים הדקורטיביים והעיצוביים של המשרד. ברוב המקרים השיפוץ כולל רכיבים של שניהם, אך שוב אנו מזכירים שאתם פועלים תחת מגבלת תקציב לכן צריך לבצע תעדוף של תהליך השיפוץ. עשו רשימה של כל הדברים שאתם צריכים לעשות במשרד וסדרו אותה לפי סדר עדיפויות. כך תקבלו רשימה של הדברים שאתם חייבים לעשות והדברים שתעשו במידה ויהיה לכם תקציב. טיפ כללי הוא לא להתחיל באף פעולה לפני שיש לכם הצעת מחיר על הכל, במקרים רבים תוכלו לקבל מחירים מיוחדים כאשר תשימו את כל פרטי השיפוץ על השולחן.
באופן כללי כאשר אתם רוצים לשפץ את המשרד ואתם מוגבלים בתקציב מומלץ להתרכז בדברים שיביאו לשינוי גדול באווירה הכללית. חישבו מה גורם לאנשים להרגיש טוב בסביבה המשרדית – סדר, ניקיון, זרימת אוויר ומרחב. אם הקירות שלכם מלוכלכים אתם יכולים להשקיע בצביעת הקירות; צביעת קירות היא יחסית אלמנט שיפוצי זול ומשנה את כל התחושה בחדר. מומלץ להשתמש בצבעים בהירים הגורמים לתחושת מרחב. ברמת מחירים קצת יותר גבוהה ניתן לשפץ חלונות; במידת האפשר מומלץ שבמשרד יהיו חלונות גדולים המאפשרים לאוויר ואור לחדור פנימה ולהגדיל את תחושת המרחב.
אם המשרד עמוס בניירת, חפצים וקלסרים והרבה מאוד בלגן זה בהחלט משפיע על ההרגשה במשרד. על מנת לשפר את ההרגשה במשרד תוכלו להשקיע בפתרונות אחסון יצירתיים אשר ינצלו היטב את המרחב ויאחסנו הכל בצורה מסודרת ואם אפשר בארונות סגורים.