איך צריך לפעול בעת תאונת עבודה?

תאונת עבודה

תאונות עבודה קורות לצערנו כמעט בכל יום כאשר חלק מהתאונות הן קשות במיוחד ויכולות להוביל לאבדן כושר עבודה קבוע ולנכות, וחלק מתאונות העבודה הן כאלה שמובילות לאבדן כושר עבודה זמני ונכות זמנית.

תאונות עבודה עלולות להתרחש בכל מקום החל מתאונות שקורות בפסי ייצור, במפעלים, בעת עבודה בגובה, בעבודה בנגרייה, במוסך, במטבח ועוד, כאשר תאונת עבודה יכולה להיות פגיעה באיבר בגוף בעת החלקה, פציעה של איבר בגוף, שבירת איבר, וגם בשל מחלת עבודה שנגרמת עקב עבודה בסביבה מזיקה ולא בטוחה.

בשל כך רבים מחפשים אחר הדרך הנכונה לפעול בעת תאונת עבודה, תוך שהם נעזרים בעורך דין אובדן כושר עבודה על מנת לקבל את הפיצויים המגיעים להם בשל התאונה.

אבל כיצד פועלים בזמן התאונה ולמה צריך לשים לב לאחר מכן? כל השלבים בהמשך.

קבלת טיפול בבית החולים – במידה וקרתה לכם תאונת עבודה, חשוב לקבל באופן מידי טיפול בבית החולים. במקרה כזה יש לקבל טיפול מידי תוך שאתם אוספים לאחר הטיפול את כל המסמכים הרלוונטיים לזמן האשפוז ודרכי הטיפול. במקרה של מחלת עבודה יש לקבל חוות דעת רפואית מרופא המומחה בתחום הפגיעה, תוך המשך מעקבים אצל רופאים וטיפול ממושך.

מילוי טפסים רלוונטיים – לאחר תאונת העבודה יש למלא את כל הטפסים הרלוונטיים אודות התאונה בתוספת של עדויות מעובדים שהיו במקום וחתימת מנהל העבודה ובעל החברה על הטפסים. את הטפסים יש להגיש למוסד לביטוח לאומי בתוספת חוות דעת רפואית ואישור על ימי המחלה שלכם. בכך תוכלו לקבל מהביטוח הלאומי את ימי המחלה המגיעים לכם ולקבוע נכות זמנית עליה ניתן לקבל במקרים שונים פיצוי.

שכירת עורך דין אבדן כושר עבודה – אם אתם מבוטחים בביטוח אבדן כושר עבודה, אם התאונה התרחשה במהלך העבודה בשל התרשלות של מנהל העבודה או מכונה לא תקינה ואם הביטוח הלאומי מעכב את התשלומים המגיעים לכם רצוי מאד לשכור עורך דין אובדן כושר עבודה. עורך דין מסוג זה יסייע לכם לתבוע כל גוף רלוונטי על מנת לקבל פיצויים, לקבוע לכם אחוזי נכות אצל וועדה רפואית ויסייע לכם לקבל את הזכויות המגיעות לכם לאחר תאונת עבודה.

Scroll to Top