זה אף פעם לא נעים לתפוס עובד גונב. הפגיעה נעשית מכמה חזיתות מה שהופך את הגניבה לחמורה יותר לא רק בעיני המעביד, אלא גם בעיניי החוק. אך מאחר ועל המעביד האחריות הראשונית בקבלת ההחלטות, עד כמה חמור יכול להיות העונש על גניבה ממעביד? בלינק הזה ניתן לקרוא בהרחבה על הנושא.
גניבה ממעביד – העונשים הקיימים
אנחנו לא באמת צריכים לציין את העובדה שלאחר שמעביד תופס עובד שלו בגניבה, הדבר הראשון שיעשה יהיה לפטר את אותו עובד. עבירת גניבה ממעביד פוגעת הרבה יותר מעבר לרכוש או ממון שנגנב, אלא פוגעת פגיעה ערכית, מוסרית ושוברת אמון.
מבחינתו של המעביד, ניתנות לו שתי אפשרויות להמשך התהליך, במידה ולא יסתפק בפיטורין:
- תביעת נזיקין – בהתאם לגודל הגניבה (בין אם ציוד ובין אם כסף), יוכל המעביד להגיש תביעת נזיקין על סך הסכום שנגנב (באם מדובר על ציוד ניתן להמיר את השווי שלו לכסף), ואף להוסיף לכך נספחי עוגמת נפש וכו'. כמעסיקים, במידה ונתקלתם במקרה כזה בעסק שלכם, תרצו ליווי מקצועי של משרד עורכי דין https://www.mr-adv.co.il/ הבקיא במקרי גניבות שכאלו.
- תלונה במשטרה – ללא כל קשר לתביעת הנזיקין, יוכל המעביד להגיש תלונה במשטרה על גניבה מבית העסק שלו, על ידי עובד. בית המשפט יכול, במידה ומצא את העובד אשם, לקבוע כשבע שנות מאסר על גניבה ממעביד. עם זאת, על המעביד לקחת בחשבון כי הוא פותח בהליך פלילי נגד עובדו לשעבר. אלו החלטות שיכולות להוביל לביקורים חוזרים ונשנים בבתי המשפט ולהוצאות לא רצויות למשך זמן ממושך.
לסיכום,
גניבה ממעביד, בעיני החוק, היא חמורה יותר מגניבה 'רגילה', שהיא ללא כל אמון מלכתחילה. כאשר עובד גונב ממעביד הדבר מפר ערכים רבים ועל כן נלקח בחומרה יתרה.