בעולם אידיאלי מקצוענות וביצועים יהיו הגורמים שיקבעו אם אדם יתקבל לעבודה ויקודם בהמשך. במציאות משפיעים על כך גורמים אחרים, כמו חוש הומור, אופנתיות ונטייה לקלל.
יש למועמד חוש הומור? הוא יודע מה קורה בעולם הבידור ויכול לתאר לכם בדיוק מה עשתה מיילי סיירוס בטקס פרסי הווידיאו של MTV? זה יועיל לו בדייטים, אבל כנראה גם יקנה לו יתרון על פניהם של מועמדים אחרים בעיניהם של מנהלי הגיוס. כך עולה מסקר חדש של CareerBuilder שבדק אילו גורמים ממלאים תפקיד בבחירת מועמדים ובקידום עובדים. הממצאים היו מפתיעים בחלקם.
בסקר השתתפו יותר מ-2,000 מנהלי גיוס ואנשי משאבי אנוש מארצות הברית. 27% מהם אמרו שחוש הומור יגרום למועמד לבלוט לטובה על פני המתחרים שלו. 26% ציינו שהיו מועדפים מועמד המעורב בקהילה. גם המאפיינים החיצוניים של המועמדים משפיעים על המגייסים: 22% מהנסקרים אמרו שסביר יותר שיציעו עבודה למועמדים אופנתיים ו-21% יהיו בעד מועמדים שנראים בכושר.
שמרו על הפה, אבל לא יותר מדי
כאמור, הסקר בדק גם מה גורם למנהלים לקדם עובדים שכבר שייכים לכוח האדם של הארגון ומצא שלא מדובר רק בביצועים מדידים. ישנן כמה התנהגויות שעלולות לעכב אדם בדרכו במעלה הסולם. אחד המכשולים הוא האמירה "זה לא התפקיד שלי." – 71% מהנסקרים דיווחו שפליטת פה שכזאת של עובד תעצור את הקידום שלו. מה עוד מעכב קידום? 69% מהנסקרים חושבים שזה לא מקצועי להתנהג כאילו אין לך שעון, 68% מזדעפים משקרים בעבודה ועבור 64% מהנשאלים אם עובד לקח לעצמו את הקרדיט על עבודה של אדם אחר, זאת סיבה להרמת דגל אדום.
תכונות נוספות שלמועמדים ועובדים כדאי להשאיר מחוץ לדלת המשרד: רכלנות – 46% מהנסקרים ציינו שהם מעדיפים להתרחק מרכלנים, 30% אינם מחבבים אנשים שמקללים בעבודה (וזה אחרי שהתברר שקללות דווקא יכולות להועיל), אבל מצד שני 22% לא יקדמו עובדים ששומרים על פה סגור כל הזמן ובעיקר בפגישות. עובדים שראו יותר מדי סרטים הוליוודיים וחושבים שיצירת קשרים רומנטיים במקום העבודה תעזור להם להתקדם, טועים כנראה – 8% מהנסקרים ציינו שמקרה כזה יוציא את העובד או העובדת מהמרוץ לקידום.
מאמרים מעניינים נוספים בתחום – כאן >>