מה קורה אם נפצעתם במקום העבודה אבל הבוס לא מסכים לשלם? האם אתם יודעים כיצד להתנהל במקרה כזה? באילו מושכות למשוך? לרוב, התחושה הראשונית היא חוסר אונים גדול. במקרה כזה, חשוב שתדעו שבהחלט יש מה לעשות בנדון. זה הכל עניין של כמה אתם מוכנים להילחם בעבור מה שמגיע לכם מאותו מקום בו נפצעתם, אשר האחריות היא עליו.
אם המעסיק שלכם לא מוכן לשלם, דעו כי יש מה לעשות בנדון. המשיכו לקרוא וגלו
כשהמעסיק לא מוכן לבוא איתכם להסכמה ולהכרה בכך שנפגעתם במהלך העבודה, תוכלו לפתוח בשני הליכים כאשר הראשון נוגע לחברת הביטוח של העסק בו עבדתם והשני נוגע למוסד לביטוח הלאומי.
לצערנו, קיימים מקרים רבים בהם מעסיקים רבים מתכחשים לעובדה שהם אלו שצריכים לשאת באחריות על פציעות שונות של העובדים שלהם. לכן, מה שיהיה עליכם לעשות זה לתבוע את חברת הביטוח אשר מייצגת את העסק בו עבדתם בזמן שנפגעתם. יהיה עליכם להוכיח כי מדובר ברשלנותו של המעביד כלפיכם וכי אין לכם דבר בגרימת הפגיעה לעצמכם.
בנוסף, תוכלו להגיש תביעה לביטוח הלאומי ולקבל את דמי הפגיעה המגיעים לכם, על כל התקופה בה לא יכולתם לעבוד עקב הפגיעה שנגרמה לכם. לאחר מכן תוכלו להמשיך אל הוועדות הרפואיות ולקבוע את גובה הפגיעה שלכם והאם מגיעים לכם בעקבותיה אחוזי נכות. תביעת נכות עבודה מהביטוח הלאומי תבקש מכם הוכחה מרופא תעסוקתי שיאשר את העובדה שהפגיעה נגרמה במקום העבודה וכי אתם מנועים מלעבוד בעקבות זאת.
בשני המקרים חובת ההוכחה תהיה עליכם ועל כן אתם רוצים להיות בטוחים שאתם מעבירים את כל הראיות האפשריות שיעידו על כך שאתם אינכם אחראים לפגיעה שלכם וכי על המעסיק שלכם לקחת על עצמו את האחריות. אם אינכם בטוחים במאת האחוזים שיש לכם את כל מה שאתם צריכים בכדי לקבל את שמגיע לכם, ליווי של עורך דין לתאונות עבודה יכול לעזור לכם להשיג את מה שאתם רוצים.
לסיכום,
אל תרימו ידיים כאשר המעסיק מסרב להכיר בפגיעה שלכם. הילחמו על הזכויות שלכם ועל מה שמגיע לכם. יש לכם איך לעשות את זה.
קראו גם על פנסיית נכות בלחיצה על הקישור