המקרים בהם הבעל יקבל מזונות

חשוב לציין כי הדין העברי (אשר נהוג בארץ) אינו מכיר באופציה של אישה שתחוייב לשלם מזונות לגבר. הדין העברי קובע כי הגבר מחויב לשלם מזונות לאישה ולילדים שלו, אך חשוב לזכור כי אנו חיים בעידן המודרני, לכן בית המשפט מחויב להתאים את עצמו לרוח התקופה. פסק דין שניתן בשנת 2011 קבע כי אישה תשלם מזונות לידוע בציבור שלה ואף תשלם את כל אחזקות הבית שלו. מדובר על מקרה שבו בני הזוג חיו יחדיו במשך 15 שנים, כאשר האישה היא בעלת האמצעים הכלכליים ואילו הגבר חסר כל.
מוזמנים לבקר באתר של יונית גזל – עו"ד לענייני גירושין:
https://www.lawlife.co.il/

באילו מקרים הבעל יקבל מזונות מאשתו?
דברים שחשוב לדעת לפני שמזמינים חדר לפי שעה

במידה והנישואין בין בני הזוג אינם מוכרים על ידי בית הדין הרבני. למשל, במקרה של ידועים בציבור, מתקיים מצב של תום לב בין הצדדים. כלומר, במקרים של פרידה, המזונות יחולו על הצד האמיד יותר, במטרה לסייע לצד שכנגד לעמוד על רגליו לאחר הפרידה. 

אופציה נוספת של מתן מזונות לגבר, מתקיימת כאשר הגבר הוא המשמורן הראשי. מדובר על מצב שבו בני הזוג נישאו כדת משה וישראל אך החליטו להתגרש, והגבר לקח על עצמו את המשמורת על הילדים. בעוד ברוב המקרים, האישה היא זו שמבקשת משמורת על הילדים, לכן הגיוני שהגבר ישלם לה דמי מזונות לצורכי מדור, בריאות, חינוך, ביגוד וכדומה. אך במידה והאב מבקש את המשמורת על הילדים, הדין העברי אינו מחייב את האם לשלם לו מזונות. כמובן שבנקודה הזאת ניתן למצוא לא מעט דעות ופרשנויות שונות, לכן מדובר על נושא שנוי במחלוקת. בכל מקרה, בתי המשפט אינם יכולים לחייב את האם בתשלום של דמי מזונות (היות ואין לכך בסיס חוקי), אך הם יכולים לצמצם למינימום את תשלום דמי המזונות של האב.
רוצים לדעת עוד בנושא גירושין?
מידע נוסף על עילות לגירושין מחכה לכם בלינק זה.

 

Scroll to Top