אחד הכלים הטובים והיעילים ביותר לגיוס עובדים לחברות הייטק, אלה חברות השמה אשר מפרסמות מודעות דרושים ולאחר מכן מזמינות אותם לראיונות ומבחנים, מתוך כוונה לסנן את מי שלא מתאים ולהעביר את השמות של אותם מועמדים שיכולים להתאים לחברה עבורה הם מגייסים עובדים.
עולה שאלה, שיטת העבודה הזאת בהכרח יכולה להתאים לכל חברה. כלומר, האם כל עסק בתחום ההייטק אכן זקוק לשירותיה של חברת גיוס והשמה או שמא, יש חברות שמוטב להן לעבוד באופן עצמאי, לגייס עובדים מבלי להיעזר בגורמים חיצוניים כמו חברות השמה.
מן הסתם, לא כל עסק בתחום ההייטק מעוניין לעבוד עם חברת השמה חיצוני. יש מי שמעדיף להשאיר את כל הנושא של השמת עובדים בתוף העסק, מתוך מחשבה שכך הוא משאיר לעצמו את השליטה באופן מלא, כך הוא לא צריך לפנות אל גורמים חיצוניים שיבצעו עבורנו את הליכי הסינון השונים, כך גם אין צורך לפנות אל גורמים חיצוניים שיכירו את העסק וילמדו אותו. יש אנשים בתחום שמעדיפים לשמור על סודיות מלאה.
למי זה כן יכול להתאים
בעקרון, שימוש בשירותיה של חברת השמה להייטק חיצונית יכול להתאים לגורמים שונים. למשל, זה יכול להתאים לחברות שלא רוצות להשקיע זמן וכסף במיון וגיוס עובדים חיצוניים. הם מעדיפים לחסוך בכך ולהשאיר את זה לגוף חיצוני שיש לו יותר ניסיון, יודע ידע והרבה יותר אנשי מקצוע שיכולים לעזור בתחום.
כמו כן, זה יכול להתאים לחברות גדולות שמגייסות הרבה מאוד עובדים. שכן, לחברות אלו תהיה דרישה מאוד גדולה ולכן הן יעדיפו לבצע סינונים ראשונים דרך חברות חיצוניות, מתוך הנחה שזה יחסוך לא מעט זמן בהמשך בתהליך הגיוס הסופי.