אחת הטבלאות החשובות ביותר בשוק העבודה, הן טבלאות שכר. מדובר על טבלאות שמטרתן לבחון כמה אנשים מרווחים בתפקידים שונים, וכך ניתן לדעת גם באיזה תפקיד משתלם לעבוד וגם אפשר להשתמש בטבלאות אלו בשביל להתמקח על תנאי שכר.
דוגמא טובה לכך אנחנו יכולים למצוא במקרה של טבלאות שכר בהייטק. אלו טבלאות ידועות לכל, אפשר למצוא אותן בלא מעט אתרים שעוסקים בשוק העבודה בכלל ובשוק העבודה בעולם הייטק. הרעיון הוא, להציג כמה אפשר להרוויח בכל תפקיד ותפקיד. חשוב להדגיש, החלוקה היא לא רק על פי תפקידים אלא גם על פי מספר שנות ותק. מאחר ויש הבדל בין עובד שנמצא שנה בתפקיד לבין עובד שנמצא חמש או עשר שנים בתפקיד. באופן טבעי אחד ירוויח יותר והשני פחות.
לפני שנסביר כיצד יוצרים את הטבלאות, חשוב לומר עוד, שהן מתעדכנות לעיתים ולכן חשוב לעקוב אחריהן. כמו כן, יש לבדוק מספר טבלאות במקומות שונים, זאת בשביל לוודא אילו נחשבות אמינות יותר.
איך יוצרים טבלת שכר
ראשית, לוקחים את כל התפקידים בהייטק, כאשר נהוג לחלק אותם לקבוצות שונות, למשל מתכנתים, QA, מעצבים, וכדומה. לאחר מכן, מחלקים את התפקידים על פי ותק שנים וכן על פי חלוקה בין עובד רגיל לבין מנהל.
בסוף, בוחנים כל תפקיד ותפקיד ועושים ממוצעים של שכר. למשל, תפקיד מתכנת, בוחנים שורה של מקומות עבודה, ובוחנים מה הממוצע במקצוע זה. מתכנת יכול להרוויח בין 5 ל-7 אלף בחודש, זה המוצע לפי מספר מקומות עבודה.
חשוב לומר, הטבלאות לא מתייחסות לתנאים שמעבר לשכר וכן הן לא מתייחסות למקומות עבודה שמספקים שכר גבוה מהרגיל או נמוך מהרגיל, אלא רק שכר ממוצע.
המידע באדיבות אתר TechMonster