אנו מבקשים לעלות לדיון מספר טעויות נפוצות שהיכרנו במסגרת תהליכי הייעוץ העסקי. כיועצים עסקיים, הענקנו לעשרות רבות של חברות בינוניות וקטנות וכן לעסקים משפחתיים גדולים עזרה וייעוץ במסגרת התמודדות עם משברים. אין זה סוד כי עולם העסקים הבינוניים והקטנים הולך ונעשה מורכב ותחרותי מיום ליום. ייעוץ עסקי – ניהול משברים בחברות ועסקים משפחתיים הופך להיות שירות נדרש בשווקים תחרותיים. כיום, משברים ואתגרים מעמידים בפני כל מנכ"ל ובעלים, דילמות ומצבי קיצון שלא פשוטים אפילו למנכ"לים וותיקים ומוכשרים בחברות גדולות ובתאגידים. אנו מתמקדים בייעוץ עסקי – וניהול משברים בחברות ועסקים משפחתיים. כיום בעשור בשלישי של המאה ה-21 המשימה היא משימה מורכבת, מאתגרת ורצופה במכשולים שיש לעבור. אנו כאן לעזור לכם לעבור את המשבר בשלום.
נכון כי תזהו "נורות אדומות" בזמן
האם ידעתם כי ניהול חברות ועסקים משפחתיים בתקופות משבר הוא עסק לא פשוט כלל. ניהול משברים עסקיים בצורה מקצועית ומיטבית מאפיינים מנהלים ובעלי עסקים מצטיינים. אנו כאן במאמר הקצר ננסה לסקור תהליכים ולתת כמה פתרונות. חברות ועסקים משפחתיים מחויבים להיות זהירים מול כל נורת אזהרה שנדלקת. סכנה קיומית עשויה לקרות כאשר הנהלות ומנכ"לים מתעלמים מנורות האזהרה ולא מפנימים בזמן כי יש לבצע שינוי.
אלה הם "הנורות האדומות
כיועצים עסקיים אנו מבקשים להדגיש שחייבים לשים לב למצב שוק משתנה, לכניסת מתחרים חדשים הנוגסים בפלח השוק, זיהוי מגמה של הורדת מחירים דרסטית בכדי לגרום למתחרים להיעלם מהשוק. מומלץ כי תדעו לנתח את מצב הגביה ומרווחי הרווח. בדקו כי עובדים ומנהלים טובים לא נוטשים למתחרים. מהניסיון שלנו כיועצים עסקיים מיומנים וותיקים, אנו בוודאות יכולים לקבוע כי פעמים חברות מנכ"לים ובעלים "נרדמים בשמירה" ולא מזהים נכון את "נורות האזהרה.
כיצד ייעוץ עסקי – במסגרת ניהול משברים בחברות ועסקים משפחתיים מביא לתוצאות?
מהניסיון שצברנו כיועצים עסקיים לאורך השנים בליווי חברות ועסקים שחוו משבר, אנו יכולים לציין שלושה סוגים עיקריים:
1. משבר ניהולי הנובע ממאבקי כוח מיותרים בין הנהלה לדירקטוריון? בין מנכ"ל לבעלים? בין מנהלים בכירים ברמת הנהלה מצומצמת ומורחבת.
2. משבר ארגוני תפעולי ומבני – הכוונה אין הארגון ערוך נכון לעבודה אפקטיבית המאפשרת לכל אגף או לכל עובד ומנהל למצות את מלוא הכישורים שלו.
3. משבר עסקי הנובע מתחרות שחיקה ברווחיות, ניהול פיננסי כושל או שינוי בשווקים.
מדוע עסקים וחברות בינוניות וקטנות לא שורדים?
האם ידעתם כי על פי נתוני משרד התעשייה והמסחר למעלה מ- 93% מהעולם העסקי בישראל נופל לקטגוריה של עסקים קטנים ונותני שירותים? מדובר בחברות המעסיקות בין 1-15 עובדים. האם אתם מודעים כי בתוך 5 שנים מיום פתיחת החברה או העסק למעלה מ- 90 אחוז מהם נעלמים? יש לא מעט סיבות אובייקטיביות לנתונים הקשים האלה. אבל מתברר כי לא מעט חברות ועסקים נכשלים ונעלמים מהשוק כתוצאה מטעויות ניהול שהיו יכולות להימנע. מאז 2006 כיועצים עסקיים, שמנו לעצמנו למטרה לעזור לחברות ולעסקים בינוניים וקטנים ולחברות משפחתיות להתמודד טוב יותר עם אתגרי הניהול ועם משברים שחברות ועסקים מתמודדות במהלך חייהם בשוטף.
ההמלצה הכי טובה להתמודד עם משבר עסקי היא: "עדכנו את ארגז הכלים הניהולי שלכם
היה ואתם מבקשים לשפר את המיומנויות הניהוליות שלכם בתקופות משבר ותחרות נכון כי תשקיעו בפיתוח עצמי ולמידה מתמשכת. היה והחלטתם כי אין אתם מבקשים להופיע בדפי הסטטיסטיקה של אותם חברות ועסקים שלא שרדו? מומלץ וכדאי לכם להיעזר ביועצים עסקיים – יועצים ארגוניים כמונו. יחד, נוביל תהליכי למידה ואימוץ טכניקות ניהול עדכניות למצבי משבר. נלמד לא לעשות את הטעויות שרבים עשו, נלמד מהטעויות של אחרים ובעיקר נשאף לחזור לצמיחה.
הטעויות הנפוצות שמנהלים עושים בתקופות משבר?
כיועץ עסקי וכמנכ"ל לשעבר בעולם שמחוץ לתחום הייעוץ אני מבקש כאן להציג מגוון קטן של כשלים ניהוליים המתגברים דווקא בתקופות משבר ותחרות עזה. היה ותהיו מודעים לסכנות ולכשלים, יש סיכוי רב שתצליחו כמנכ"לים או כבעלים להמשיך ולהיות רלוונטיים בעולם העסקי שאתם פעילים מזה שנים. תוכלו לנהל את החברה או העסק שלכם בצורה הרבה יותר אפקטיבית ויעילה ובעיקר תבטיחו כי העסק שלכם ימשיך לשרוד יתפתח ויגדל.
- ניהול זה מקצוע – הקפידו ללמוד לצמוח ואמצו שיטות ניהול חדשות ועדכניות
- היו קשובים לכל "נורות האזהרה" ולו הקטנות ביותר
- בצעו תמיד חקר שוק ומעקב אחרי מגמות ומתחרים.
- שפרו את מערך השירות ללקוחות. לקוחות נאמנים הם מנוע צמיחה רב ערך.
- השקיעו בשיפור מערכי המכירות.
- אל תמהרו לצאת לשוק היה ואין אתם מרגישים מוכנים? אין הזדמנות שנייה לרושם הראשוני גם ובעיקר מול הלקוחות.
- השקיעו בעדכון התוכנית העסקית היה ותצריך.
- בדקו באם הגיע הזמן לעדכן את התוכנית האסטרטגית והשיווקית?
- חפשו לגוון את בסיס הלקוחות שלכם. תעדיפו תמיד לא להתבסס על לקוח ענק אחד? חפשו לפזר את "הסיכון" .
- הימנעו ממלחמות אגו ופוליטיקה ארגונית? השתדלו להימנע מגיוס עובדים מתוך המשפחה.
- היעזרו באנשי מקצוע ויועצים עסקיים – יועצים ארגוניים מקצועיים. חפשו להיעזר בהם באמצעות "מיקור חוץ".
השתדלו לנטר ולהתמודד עם משברים כבר בתחילת דרכם.
אנו מנסים ופעמים רבות מצליחים לשכנע אותם כי בעולם העסקים כמו בחיים יש מספר גדול של כשלים וטעויות שחוזרות על עצמן ושכולם עושים, היה ואתם מבקשים להמשיך להתפתח ולצמוח נכון שתשתדלו לא לחזור על טעויות של אחרים. נהלו חכם את המשאבים הארגוניים והניהוליים שלכם. פתגם סיני אומר כי מנהל טוב ובעל ניסיון בסוף ימצא אחרי מאבקים ואנרגיות דרך לצאת מתוך הביצה הטובענית? מנהלים מצטיינים ובעלי ניסיון בדרך כלל ימנעו מלהיכנס לביצה או יעצרו את ההתקדמות כבר בהתחלה. המצטיינים שבמנהלים בחברות בינוניות ומשפחתיות טובות יודעים לשמר משאבים למלחמות האמיתיות באמת. אנו מתמקדים בייעוץ עסקי – ניהול משברים בחברות ועסקים משפחתיים. צור קשר ישיר אלי: 0544-814332 למשה גרימברג. או שלך מייל: abc@nihul4u.co.il
המחבר: מיקי הכרמלי