כיצד לבחור מרצה טוב להדרכת קורסי אופיס בארגונים

כיצד לבחור מרצה טוב להדרכת קורסי אופיס בארגונים.

תוכנת אופיס של מיקרוסופט, מציעה לנו מגוון רחב של אפשרויות, מגוון רחב של כלים, בעזרתם אנחנו יכולים לבצע פעולות שונות, בין אם זה במישור הפרטי ובוודאי במישור העסקי, המקצועי.

מרבית האנשים שעובדים עם התוכנות של אופיס, מכירים את הדברים הבסיסיים שאפשר למצוא בהן. בין אם זה כתיבה בוורד או בניית טבלה בסיסית באקסל, יצירת מצג בפאוור פוינט ודברים ברמה דומה בתוכנות אחרות שמשולבות במאגר הכלים שאפשר למצוא באופיס. לא דברים מורכבים מדי, אשר נדרשים לא פעם להשתמש בהם, בוודאי אם מדובר במישור המקצועי.

זו הסיבה שארגונים וגופים עסקיים שונים, שוכרים את שירותיהם של מרצים להדרכת קורסי אופיס בקרב העובדים שלהם. המטרה היא, שאותם מרצים יספקו לעובדים ידע על הכלים השונים שהתוכנות באופיס מאפשרות, כיצד לגלות אותם, כיצד לבצע אותם, וכמובן איך הם יכולים לעזור להם, מתי יש להשתמש בהם ועוד.

לפני שנסביר על בחירת מרצה להדרכת אופיס לארגונים וכיצד לבחור מרצה לקורס כזה, צריך לדעת מתי צריך לפתוח קורס כזה בארגון. קיימות כמה אופציות לכך. יש אופציה שהקורס ייפתח אם מתברר שמרבית העובדים לא יודעים לבצע פעולות מסוימות באופיס, פעולות שנדרשות עבור ביצוע העבודה, וכן יש אופציה לפתוח קורס כזה באופן תדיר, בכל פעם כשמגייסים קבוצה של עובדים חדשים, זאת בשביל שהם יוכלו להשתלב בעבודה מהר ובצורה טובה.

כיצד בוחרים מרצה להדרכת קורס אופיס בארגונים?

ראשית, יש לבחון מה הניסיון שלו בתחום, כמה שנים הוא מעביר קורסים והדרכות מסוג זה וכמובן איזו הכשרה יש לו, בין אם זו הכשרה מקצועית שקשורה לאופיס ובין אם זו הכשרה שקשורה לנושא של הדרכות עובדים.

שנית, יש לבדוק מה תוכנית הלימודים שלו, מה בדיוק הוא מציע, על מה הוא מרצה, כמה זמן נמשך הקורס, מה הוא כולל בדיוק, עם איזו רמת ידע יוצאים העובדים בסיום הקורס. רצוי לבקש ממנו תוכנית קורס, בין אם היא כתובה לעומק ובין אם בקווים כלליים.

שלישית, יש לבדוק היכן נערך הקורס, כמה זמן הוא נערך ומה זה דורש מהעובדים (האם זה על בא על חשבון שעות העבודה וכדומה).

 

Scroll to Top