קשה מאוד להפריד בין דברים מתוקים כעוגות – לבין הקפה, אך אין באמת מה לעשות נגד זה: כשאנו שותים קפה, כמעט תמיד תהיה חתיכת עוגה לידו. השילוב בין קפה ועוגה הוא כנראה אחד השילובים היותר בלתי ניתנים להפרדה. במחשבה שניה, טוב שכך.
בזמן שבעלי עסקים מזמינים קפה או חומרי ניקיון למשרד, הם לא שוכחים גם להוסיף להזמנה כמה נשנושים ודברים מתוקים שיהיו לעובדים שלהם.
למה אנו רוצים דברים מתוקים לצד הקפה? |
יש משהו בכוס הקפה, לפחות בזה של הבוקר, שכאשר אנו שותים אותה, לא באמת נוכל להסתדר אם לא יהיה בצידו של הקפה, חתיכת עוגה עסיסית וטובה אשר תמתיק לנו עוד יותר את הקפה הגם ככה מתוק.
קפה ועוגה מחוברים יחד גם מעצם העובדה שבקפה הוא השתיה הראשונה בא נוגע בנאדם כאשר הוא מתעורר בבוקר והעוגה לצידו, תהיה כמעט תמיד המאכל הראשון הנאכל אחרי שנת הלילה. השילוב הזה גורם להם התאחד לנו כל בוקר על השולחן. זוהי הסיבה מדוע חברות שונות מפנקות את עובדיהם עם אספקת עוגות למשרד בכל יום מחדש.
מהו המשקה הנסחר ביותר בעולם? |
טוב, אולי הוא לא תפס את המקום הראשון אך למקום שני בהחלט יש מקום ראוי כמו הראשון. קפה, הוא המצרך הנסחר ביותר ותופס את המקום השני בעולם באספקט זה, עם יותר מ – 50 ארצות שמייצרות אותו ולא פחות מ – 20 מיליון איש בעולם, המתפרנסים ממנו.
קפה, הוא גורם כלכלי כל כך גדול, עד שהמצרך היחיד שנמצא לפניו ברשימת הסחר הוא הזהב השחור: כלומר רק הנפט נסחר לפני הקפה בעולם.
אלו סוגי קפה נסחרים בבורסה? |
עם הישג כה מטורף של מוצר הנסחר בכ – 50 מדינות, חייב להיות שהוא יסחר בבורסה. ובכן, שני סוגי קפה נסחרים בבורסות העולם: הראשון הוא ערביקה המעולה והמוכר בעיקר במדינות ערב, שם הקפה נלגם כמו בירה בבוואריה, והשני הוא ורובוסטה.
מי הן יצרניות הקפה המובילות בעולם? |
לא כל מדינה יכולה להפיק קפה טוב. יש מדינות שמקומם, ראוי ובנוי יותר לגידולי קפה. מקומות כאלו נמצאים בעיקר בברזיל, אתיופיה, אינדונזיה, וויטנם וקולומביה. במדינות אלו קיימות כמובן גם יצרניות הקפה המובילות בעולם ולא כמו שנראה מבחינה חיצונית, כאילו שבמדינות ערב הן יוצרו.