מהם השלבים הראשונים בתביעת אובדן כושר עבודה

תיקון מרזב חיצוני

מהו בעצם אובדן כושר עבודה? מדובר למעשה על מצב שבו אדם כלשהו נפגע בצורה קשה, כך שהוא כבר אינו מסוגל לעבוד כפי שעבד לפני התאונה או המחלה שפקדה אותו. לפי ההגדרה, אובדן כושר עבודה עלול להיגרם כתוצאה ממחלה קשה, תאונה או פציעה, או לחלופין במקרה של מספר בעיות רפואיות אשר התרחשו בזמן שאותו אדם היה מבוטח. על מנת לקבל פיצוי כספי מביטוח לאומי או מחברות הביטוח הפרטיות, יש צורך לעבור דרך ארוכה ומייאשת אשר מלאה בתלאות ביורוקרטיות אין סופיות. אדם אשר הגיע למצב שבו הוא איבד את כושר העבודה שלו, אמור להגיש תביעת אובדן כושר עבודה הן לביטוח לאומי והן לחברת הביטוח הפרטית שבה הוא מבוטח. המטרה היא כמובן לקבל פיצוי כספי, שיוכל לסייע לו להתמודד עם המצב החדש ולממן את הטיפולים והעזרים השונים שהוא זקוק להם.

מהם השלבים הראשונים בתביעת אובדן כושר עבודה מול המוסד לביטוח לאומי?

קודם כל, חשוב להגדיר כי כל אזרח במדינת ישראל מבוטח על ידי המוסד לביטוח לאומי, היות והוא משלם כל חודש דמי ביטוח לאומי ישירות מהמשכורת שלו. במידה ואדם כלשהו נפגע או חלה במחלה קשה, עבר תאונת עבודה וכיום הוא לא מסוגל להמשיך לעבוד, הוא זכאי לקבל קצבה מסוימת מהמדינה. לצורך כך, יש צורך להגיש תביעת זכאות לגמלה. השלבים לתחילת התהליך הינם:

  1. קבלה ומילוי הטופס המתאים מביטוח לאומי. במקרה של תאונה יש צורך להגיש תביעה לתשלום דמי תאונה ואילו במקרה של מחלה, יש צורך בטופס תביעה לקצבת נכות כללית. יש צורך למלא את הטופס בצורה מדויקת ולגשת עמו לרופא המשפחה על מנת שימלא את חלקו. יש צורך להגיש את הטופס תוך 3 חודשים מיום התאונה.
  2. השלב הבא הוא לחכות לתגובה מהמוסד לביטוח לאומי, אשר ברוב הפעמים מבקש לקבל אישורים וטפסים נוספים.
  3. בשלב הבא מתקבל זימון לבדיקה בפני וועדה רפואית, המורכבת ממספר רופאים מומחים בתחומים שונים. תפקידה של הוועדה היא להחליט מהו שיעור הנכות שמגיע לכם.

לסיכום, אלו השלבים הראשונים בתביעת אובדן כושר עבודה, מומלץ תמיד להיעזר בעו"ד שמתמצא בתחום.

Scroll to Top