במאמר זה נרחיב לגבי פרוצדורת פיצויי פיטורין לאנשים שפוטרו ממקום עבודתם, אנשים שהתפטרו ממקום עבודתם ואנשים שבלית ברירה נאלצו להפסיק את עבודתם באותו מקום עבודה משום פטירתו של המעסיק או משום פשיטת רגל. הבה נתחיל..
פיצויי פיטורין? פנו לעו"ד לדיני עבודה >>
פיצויי פיטורין לעובד שפוטר
אם עבדתם במקום עבודה שנה אחת ברציפות אתם זכאים לפיצויי פיטורין מאותו מעסיק. השכר שישמש כחישוב לפיצויים הוא השכר האחרון שקיבלתם. באם נעשו כל מיני שינויים בכל הקשור אל השכר שלכם או היקף המשרה שלכם, הפיצויים יחושבו באופן שונה. כיוון שמשנת 2008 מעסיקים מחוייבים להפריש כספים לביטוח הפנסיוני של העובדים שלהם, חלק מאותם כספים הם במקום פיצויי הפיטורין ולכן במקרה והמעסיק שלכם שילם עבור הביטוח הפנסיוני שלכם הוא צריך לשלם לכם רק את החלק היחסי מהפיצויים מהם המעסיק לא הפריש לביטוח הפנסיוני. אם המעסיק הפריש 8.33% משכרו של העובד מדי חודש לביטוח הפנסיוני או לקופת גמל, בעת הפיטורין הוא פטור מתשלום פיצויים שכן מבחינת החוק העובד יכול למשוך את כל אותם כספים שהצטברו בקופה. פיצויים מגיעים לכל עובד שפוטר מכל סיבה שלא תהיה, אלא אם מדובר על מעשה פלילי שהוביל לפיטורין, דבר שנקבע אך ורק על ידי בית הדין לעבודה.
תשלום הפיצויים
טרם הפיטורין העובד צריך למלא טופס 161 א וימסור אותו למעסיק ואילו המעסיק ימלא טופס 161, וימסור אותו לעובד. פיצויי הפיטורין ישולמו ישירות מהמעסיק לעובד וזאת בהתאם למועד הקבוע בחוק. אפשרות נוספת היא שהמעסיק ישחרר את הכספים לקרן פנסיה או פיצויים ויעביר אותם ישירות מאותה קרן לה הכספים הופקדו אל העובד וזאת על ידי טופס לשחרור כספים אותו המעסיק יתן לעובד. חשוב לדעת שפיצויי פיטורין מחוייבים בניכוי מס הכנסה לפי מדרגות המס של אותה שנה בהם הכספים ניתנים לעובד.
שירותיו של עו"ד לדיני עבודה
באם אתם סבורים שהמעסיק שלכם פיטר אותכם קצת לפני תום שנת העבודה הראשונה שלכם וזאת משום שהוא לא רצה לשלם לכם פיצויי פיטורין חשוב לפנות אל עו"ד לדיני עבודה שיעזור לכם להוכיח זאת ולקבל את הפיצויים המגיעים לכם. במקרה בו העובד נפטר והמעסיק בחר לא לשלם לשאריו את פיצויי הפיטורין יש לגשת לעו"ד דיני עבודה על מנת שידרוש את הפיצויים עבורכם. באם המעסיק שלכם נפטר, אתם גם זכאים לפיצויי פיטורין. באם התפטרתם לאחר גיל הפרישה והמעסיק שלכם מסרב לשלם לכם פיצויים יש לפנות אל עו"ד דיני עבודה. אלו הם רק חלק מאותם מקרים בהם לעובד מגיע פיצויי פיטורין. אם גם אתם סבורים שמגיע לכם פיצויי פיטורין אך המעסיק מסרב לשלם אותם חשוב שתפנו אל עו"ד על מנת שזה יבדוק את המקרה שלכם, יאמר לכם האם מבחינת החוק אתם אכן זכאים לאותם פיצויי פיטורין וכיצד ניתן לדרוש את אותם פיצויים.