תאונות עבודה: מדריך לשכירים

תאונות עבודה

אחד המצבים הקשים ביותר שיכולים לקרות לכל אחת ואחת, זה מצב של תאונת עבודה. תאונה אשר יכולה לגרום נזק פיזי ו/או נפשי, אשר יובילו לאובדן כושר עבודה בטווח הקצר וכן בטווח הארוך. מאחר ומדובר במצב שיכול להתרחש בכל רגע, חשוב להיות מוכנים אליו ולדעת מה הזכויות שמגיעות במצב כזה.

דברים שחשוב לדעת על תאונות עבודה

חשוב לדעת, קיימות זכויות במקרה שנפגעתם בתאונת עבודה ועליכם לעמוד על כך שתקבלו אותן. לשם כך, אתם יכולים להיעזר בעורכי דין שמתמחים בתחום וידעו ללוות אתכם לאורך כל התהליך. הזכויות מגיעות לכם מעצם היותכם עובדים במקום עבודתכם, והוא צריך להעניק לכם סביבת עבודה בטוחה וטובה. כפי שאתם מגיעים אל העבודה בריאים ושלמים, כך אתם אמורים גם לחזור הביתה. אם עברתם תאונה, הרי שהאחריות מוטלת על המעסיק. לפני שנציג מספר דוגמאות לזכויות, חשוב להבהיר כי ההגדרה של תאונת עבודה היא רחבה, שכן לא מדובר אך ורק על תאונות שמתרחשות במקום העבודה עצמו, אלא גם אתם נמצאים מחוץ למקום העבודה, בין אם זה בדרך לעבודה, בין אם זה במסגרת העבודה ובכל דרך אחרת שאפשר להוכיח לה קשר לעבודה ולתפקיד שלכם.

מה הזכויות שלכם?

כשאתם מתמודדים עם תאונת עבודה, אתם זכאים לקבל פיצוי הן מחברת הביטוח בה אתם מבוטחים (במידה ויש לכם ביטוח חיים או ביטוח אחר שמתייחס לאובדן כושר עבודה) וכן דרך ביטוח לאומי (כל אזרח ישראלי מחויב לשלם מדי חודש, ועל כן הוא זכאי לקבל פיצוי עקב תאונות עבודה). גובה הפיצוי נקבע בהתאם לאחוז הנכות שנקבעת וכן בהתאם לגובה המשכורת. צריך להדגיש, לא מדובר בתשלום שווה שלם למשכורת, אלא זה מתבצע על פי חישוב אחוז משכר הממוצע. כמו כן, על מנת לקבל הגדרה של אובדן כושר מלא, ביטוח לאומי צריך להסכים שיש לכם למעלה מ-75 אחוז נכות, כך שאינכם יכולים לעבוד במקצוע ובתחום שלכם. ייתכן וביטוח לאומי יקבע שיש לכם אחוז נכות שמאפשר לכם לקבל פיצוי, אך עדיין תוכלו לעבוד בעבודות בתחומים שונים.

Scroll to Top