תאונת עבודה היא ללא ספק אירוע לא נעים, שעלול לקרות לכל אחד מאתנו. במקרה של תאונת עבודה, בה נגרם נזק לעובד, יש צורך לגשת לעורך דין שמתמחה בדיני נזיקין במטרה לקבל פיצוי הולם מהמעסיק או מביטוח לאומי – בהתאם לנסיבות האירוע. במידה והעובד נפגע במהלך עבודתו עקב רשלנותו של המעסיק, ניתן לתבוע פיצויים מהמעביד. לדוגמא, מצב בו העובד קיבל ציוד מגן לא מספק, ללא תו תקן, או לחילופין לא עבר הכשרה מתאימה על ידי המעסיק, במקרים אלו ניתן לתבוע את המעסיק. היות והמעסיק אחראי על בטיחות העובדים וחייב לספק להם לפי חוק ציוד תקין והכשרה מתאימה. לעומת זאת, במידה והמעסיק סיפק לעובד את כל האמצעים הדרושים והקפיד על הנחיות הבטיחות, ניתן לתבוע פיצויים מביטוח לאומי.
כל מה שחשוב לדעת לגבי תאונות עבודה
על מנת לתבוע פיצויים מביטוח לאומי, בעקבות תאונת עבודה, ראשית כל יש להוכיח כי אכן מדובר בתאונת עבודה וכי הנזק שנגרם לעובד מונע ממנו להמשיך לעסוק בתחום או בכל תחום דומה. לעומת זאת, כאשר רוצים לתבוע פיצויים מהמעסיק בשל תאונת עבודה, יש צורך להוכיח כי בנוסף לכך שמדובר בתאונה שמוגדרת כתאונת עבודה וכי הנזק מונע מהעובד להמשיך לעסוק בתחום, המעסיק התרשל וכתוצאה מכך התרחשה התאונה. כאשר תובעים פיצויים מהמעסיק, למעשה תובעים את חברת הביטוח שלו – שזו משימה לא פשוטה ודורשת ייעוץ מקצועי של עורך דין שמתמחה בתחום ויודע כיצד להתנהל מול חברות הביטוח. במידה והמעסיק מתכחש להאשמות נגדו, על העובד לאסוף את כל האישורים הרפואיים הרלוונטיים ולהגיש תביעה לביטוח לאומי. עליו להוכיח כי כושר עבודתו נפגע והוא אינו יכול להמשיך להשתכר מהעבודה שעד כה עסק בה. יש צורך להגיש את התביעה לביטוח לאומי בתקופת זמן של עד שנה מיום התאונה, לאחר מכן התביעה לא תתקבל. לאחר הגשת התביעה בביטוח לאומי, יש צורך להתחיל לאסוף ראיות והוכחות לאחריות המעסיק בתאונה, יש צורך להוכיח שהרשלנות שלו היא הגורם לתאונה ולצורך כך מומלץ להיוועץ באיש מקצוע.
לסיכום, תאונת עבודה היא מצב לא נעים בו נגרם לכם נזק פיזי ונפשי. כושר ההשתכרות שלכם יורד, הביטחון העצמי נפגע ופעמים רבות אתם סובלים מתחושות לחץ וחרדה לגבי העתיד הכלכלי שלכם. אין ספק כי במצבים מעין אלו חשוב שיהיה לרשותם עו"ד שמתמחה בתחום ויוכל לייעץ לכם לגבי המשך ההתנהלות שלכם מול הביטוח הלאומי וחברת הביטוח של המעסיק.