גניבה היא אחת מהפעולות הבזויות ביותר, כאשר היא מגלמת בתוכה גם אקט פיסי וגם פגם מוסרי. מעשי גניבה מתרחשים בכל יום באינספור מסגרות, כאשר ישנן גניבות המתרחשות גם בכותלי בתי עסק שונים. לא רק שגניבה מסתמנת כמעשה בזוי, אלא שלעתים לא נתפס איך עובד יכול לגנוב מהמעסיק שלו – הגורם המפרנס אותו. גניבה של עובד ממעסיק פוגעת אנושות במערכת היחסים ובאמון של המעסיק בעובד. כל עבירת גניבה הינה עבירה חמורה, אך בעת שמדובר על גניבה מסוג זה, מדובר על גניבות שיכולות גם לפגוע בבית העסק עד לנפילתו, כמו המקרה המפורסם של אתי אלון – בו היא גנבה מהבנק למסחר בו היא עבדה וגרמה להתמוטטות שלו, כמו גם לאובדן כספם של משקיעים רבים.
איך הגניבות משתקפות בפני המחוקק?
כידוע, כל גניבה היא גניבה, וכל גניבה מסתמנת כעבירה חמורה מאד. יחד עם זאת, ישנו אופי שונה לכל גניבה, כך לפחות בעייני המחוקק הקובע את רמות הענישה בהתאם לאופי הגניבה. אופי הגניבה מתייחס בין היתר ליחסי הגומלין שיש בין הגנב ובין הנגנב. לדוגמא, יכולה להיות לקוחה שתגנוב מוצרי איפור מחנות מוכרת מוצרים בשווי של כ-2000 שקלים. מנגד, יכולה להיות עובדת של חנות האיפור שתגנוב את אותו סל מוצרים בשווי של כ-2000 שקלים, אך היא תקבל עונש גבוה וחמור יותר בהשוואה ללקוחה שגנבה.
גניבה של עובד ממעביד – מה חשוב לדעת?
לצד עבירות הגניבה האחרות המסתמנות גם הן כחמורות מאד, הרי שגניבה של עובד ממעביד מסתמנת כעבירת גניבה ייחודית ועל כן גם הענישה בעבירות אלו חמורה יותר ויכולה להגיע גם עד לכשבע שנות מאסר בפועל. על פי חוק העונשין, ישנן חמש עבירות גניבה שונות: עבירת גניבה קלאסית, גניבה המתבצעת על ידי עובד, גניבה המתבצעת על ידי עובד ציבור, גניבה המתבצעת על ידי מנהל וגניבה המתבצעת על ידי אדם מורשה. בעת שמדובר על גניבה המתבצעת על ידי עובד, הרי שהצד הנגנב הוא המעסיק הישיר או החברה.
אחד הדברים שמאפיינים יותר את עבירות הגניבה מסוג זה הוא שהגנבים הינם במרבית המקרים אנשים נורמטיבים ללא כל עבר פלילי. יחד עם זאת, עובדים אלו, גם במקרים בהם אין להם תיקים פלילים, פועלים במרמה ודבקים בשיטה מניפולטיבית על מנת להשיג את מבוקשם, תוך ניצול האמון שניתן בהם על ידי מנהלי העסק. כך, במעמד הגניבה, לא רק שנגנב רכוש רב שיכול להשפיע גם על פעילות העסק, אלא שמדובר בפגיעה חמורה באמון שנתן עד כה המעסיק בעובד שלו.
>>> לסיוע במקרים של עבירה פלילית בקרו באתר https://www.mr-adv.co.il
העונשים הניתנים לגנבים שגנבו מהמעסיקים שלהם
בית המשפט לוקח בחשבון כמה פרמטרים שונים לפני שהוא גוזר את עונשו של העובד שגנב מהמעסיק שלו. בין השיקולים הנלקחים בחשבון: מהן הנסיבות שבגללן העובד ביצע את עבירת הגניבה, עד כמה הנסיבות חמורות, מה היקף הגניבה, האם יש לעובד עבר פלילי ומהן הנסיות האישיות של העובד הנאשם בעבירת הגניבה. שימו לב, כי חוק העונשין קבע רף ענישה שיכול להגיע גם לעד כשבע שנות מאסר על עבירה של גניבה של עובד מהמעביד. רק על פי חומרת העונש, נית להבין כי מדובר על עבירה חמורה יותר, שכן עבירות רגילות של גניבה הן עבירות שעבורן נקבע עונש של עד שלוש שנות מאסר. יחד עם זאת כן חשוב לזכור כי בעת שהעובד הגנב הינו איש ציבור, מדובר על עונש שיכול להגיע גם לעד כעשר שנות מאסר.