אחד התפקידים המהותיים בעבודה מול גורמים עסקיים בתחומים שונים, הוא בודק שכר. מדובר באדם שאמור לבצע בדיקות חיצוניות עבור עסקים שמעסיקים עובדים ואמורים לשלם על בסיס קבוע, בין אם זה על בסיס חודשי או באופן אחר, בהתאם להסכם העבודה ביניהם.
מה תפקידו של בודק שוכר? תפקידו של בודק שכר הוא מהותי, בין היתר בגלל העובדה אם מקום העבודה נאלץ להוכיח למשרד העבודה שהוא ביצע את עבודתו כראוי ושילם לעובדים את השכר כפי שסוכם ביניהם, אזי שהוא יידרש להציג אישור של בודק שכר. אישור זה ילמד שאכן השכר שולם כמו שנדרש והעסק לא עבר על החוק. משרד העבודה יכול לערוך בדיקות תקופתיות, וניתן להיערך להם באמצעות בודק שכר.
חשוב להדגיש, בודק שכר מגן למעשה על בתי עסק מפני תביעות, קנסות או עונשים אחרים. שכן מזמין העבודה איננו אחראי לתוצאה שמציג בודק השכר, שעליו מוטלת האחריות על פי החוק, להוכי אם הדברים נעשו או לא.
מה בדיוק עושה בודק שכר?
תפקידו של הבודק, הוא לעבור היטב על הסכמי העבודה של העסק עם העובדים, לבחון תלושי שכר, דוחות נוכחות וכל דבר אחר שיכול להשפיע כך או אחרת על שכרו את העובד. זה כולל גם הסכמים קיבוציים, צווי הרחבה או כל היבט אחר.
צריך לזכור, מקומות עבודה חשופים לתביעות פליליות מצד המדינה וכן לתביעות אזרחיות מצד העובדים. לכן חשוב מאוד להקפיד על כל סעיף בחוק ולשכור לשם כך, בודק שכר מקצועי שיבחן את הספרים, יבחן את ההסכמים והתלושים, ובסופו של דבר יספק דוח על פיו אפשר לתקן את מה שנדרש.
כאמור, הדוח שמספק בודק שכר אמור להגן על המעסיק מפני אחריות להיבטים מסוימים, ולכן אי אפשר לתבוע אותו על היבטים אחרים.