אם ישנו סמינר פופולארי שאותו רבים עושים בתחום המשפטים באוניברסיטה, הרי הוא סמינריון הזדמנויות ואיסור אפליה בעבודה. הרעיון בו הוא להתחיל מקורס מתקדם שבו יהיה חובה עליכם לעשות פרה סמינריון שוויון הזדמנויות ואיסור אפליה בעבודה ולאחר מכן, תוכלו לעבור לסמינריון.
פרה סמינריון שוויון הזדמנויות ואיסור אפליה בעבודה
בהכנת עבודת מחקר בתחום שוויון הזדמנויות, תצטרכו לחפש מה אומר החוק בכל מדינה ומדיה בעולם ולהשוות אותו למדינה שעליה אתם עושים את עבודת המחקר שלכם. אמנם זה נשמע מורכב אך זהו תחום מאוד פשוט ומעניין.
כמובן שתוכלו לבחור נושא לפי בחירתכם ולהציבו בראש סדר העדיפויות שלכם לצורך עבודת המחקר שלכם. אנחנו ממליצים שאם כבר עבודה במשפטים, עשו זאת בנושא איסור אפליה במקום העבודה ושוויון הזדמנויות.
הציגו היטב את הנושא שלכם – הקדמה למאמר
כאשר אתם באים להציג את הנושא שלכם לצורך עבודת סמינריון קרובה, עליהם לדעת על כמה כללים חשובים: היזהרו שלא לכלול כמות גדולה של חומר זר. כמו כן, עזרים חזותיים, יהיו חשובים במיוחד כאן, זאת כדי למשוך את תשומת לב הקהל לנושא שלכם.
אם יש לכם אפילו תמונה מצחיקה ומחשבה מעניינת או אפילו ביטוי קליט, השתמשו בהם בעבודה שלכם. מטרת ההקדמה היא לתפוס את הקהל שלכם, להודיע להם על מה אתם מדברים, לגרום להם להתלהב מהנושא וליידע אותם מדוע הנושא שלכם מעניין ומרגש.
מתודולוגיה
אם אתם עובדים על מחקר משלכם, עליכם להציג את התכנון או השיטות הניסיוניות שלכם. נסו להפוך את החלק הזה לקצר, תמציתי, ברור והגיוני, ראו דוגמאות באתר http://matala.co.il.
אתה יכולים להשתמש בפורמט מתאר או אפילו בתרשים זרימה של הניסויים והטכניקות שבהם השתמשתם בעבר. זאת לצורך ריתוק הקוראים לעבודה שלכם.