ארגון תערוכות מסחריות הוא תהליך המורכב מאלמנטים שונים, המתבצעים במסגרת שלבים שונים של תכנון וביצוע. ארגון נכון מבטיח עמידה מוצלחת ביעד המרכזי שהוא חשיפת התערוכה והמוצגים בה לקהל הרחב בדרך המרשימה והחיובית ביותר. אבל אפשר ליפול בדרך בדרכים שונות. אז מה לא כדאי לעשות בשלבי ארגון תערוכה?
לא לשווק את התערוכה מראש
הטעות החמורה ביותר שאפשר לעשות בארגון תערוכה היא לא להשקיע מספיק בשיווק. לעולם אל תחשבו שהקהל כבר יגיע, כי זו תערוכה מעניינת. אם לא תשקיעו בשיווק, פרסום, שליחת הזמנות, תזכורות ואפילו תבטיחו לקהל הפתעות ומתנות לכשיגיעו, יכול להיות שכל ההשקעה שלכם תהיה לשווא.
לא להשקיע במיתוג
אם כבר הצלחתם להביא את הקהל לתערוכה, חשוב שתהיה לתערוכה שלכם תוצאה אפקטיבית. לשם כך, חשוב להשקיע במיתוג של הארגון, או הארגונים המשתתפים בתערוכה, כי אם המיתוג לא מספיק נוכח ומשמעותי, כל המטרה של התערוכה עלולה להתפספס.
לא לחשוב מראש על זרימה נוחה של המבקרים
חשוב לתכנן מראש את נתיבי התנועה של המבקרים במתחם התערוכה כדי שלא לגרום למצב שבו המבקרים שלכם לא מצליחים להגיע לכל המוצגים והביתנים, מנהלים בצפיפות, בחוסר נוחות ואף מפספסים לחלוטין את מטרת התערוכה.
סידור לא מושך ולא מעניין של המוצגים
מתקני תצוגה וביתני תערוכה צריכים להיות מאורגנים בצורה אטרקטיבית ומעניינת, כדי שהמבקרים ימשכו אליהם וירצו להגיע לראות מה הם מציגים. ארגון משעמם ושבלוני של חלל התערוכה עלול לעשות את ההיפך, לגרום למבקרים לעזוב מהר מדי ולא לראות את כל מה שאתם רוצים להציג להם.
לסיכום, ארגון כנסים ותערוכות מוצלחות תלוי בגורמים רבים ולכן חשוב להשקיע מחשבה יצירתית ותכנון מוקפד. צרו איתנו קשר וספרו לנו איזו תערוכה אתם רוצים לארגן!