שתי נושאים אלו מעסיקים רבות עובדים רבים. הן כאלו שנתקפו במחלה קשה או כאלו שחוו תאונת עבודה ועליהם לקבל ימי מחלה או פיצויים ותגמולים שונים מהמוסד לביטוח לאומי או מהמעסיק עצמו. מדובר בנושאים מורכבים שיכולים גם להתגלגל במשך חודשים ארוכים ואתם יכולים להסתבך בהם בקלות ולצאת בלי שקל. עברכם מיועד המאמר הבא.
בשורות שלפניכם תמצאו את כל מה שצריך לדעת על ימי מחלה ותאונות עבודה .
ימי מחלה
עובד שכיר שעקב מחלה נאלץ להיעדר ממקום עבודתו או בעקבות פציעה יותר מיום אחד, יהיה זכאי לקבל שילומים על ימי מחלה מהמעסיק שלו. במידה והעובד נאלץ להיעדר ליומיים או שלושה, הוא יהיה זכאי לקבל 50% משכרו והחל מהיום הרביעי ואילך יקבל העובד 100% משכר עבודתו.
כאשר מדובר במקרה של תאונת עבודה או מחלת מקצוע, בעקבותיה נאלץ העובד להיעדר ממקום העבודה, יהיה העובד זכאי לקבל תשלום מהביטוח לאומי, קצבאות שגם מכונים דמי פגיעה. בדרך כלל, כאשר עובד חווה תאונת עבודה, הוא יתבע את הביטוח לאומי לקבלת פיצויים בגין ימי המחלה והמעביד לא ינכה לו את ימי המחלה מהתלוש.
חשוב לזכור, כי עובד שנקבע בתעודה הרפואית כאינו כשיר לעבודה והוא בכל זאת הופיע במקום העבודה, עלול לאבד את דמי הפגיעה של הביטוח הלאומי.
דמי פגיעה
את דמי הפגיעה יקבל עובד שכיר לאחר הגשת תביעת תאונת עבודה לביטוח לאומי. העובד יצטרך למלא טופס 211 ואליו לצרף תעודת נפגע בעבודה יחד עם טופס 250 חתום. לאחר קבלת האישור יוכל העובד לקבל פיצוי כספי לתאונת עבודה לתקופה של 91 יום לכל היותר כולל שבתות וחגים, כמובן על פי החלטת הועדה והביטוח.