נהיגה בזמן פסילה – כל מה שצריך לדעת!

נהיגה בזמן פסילה

כדי להשתמש בכלי רכב ממונע יש צורך לקבל מהמדינה רישיון נהיגה אשר מתאים לסוג הרכב בו נוהגים אחרת אסור בכלי הרכב וזה נחשב עבירה. כאשר אדם עובר עבירות תנועה מסוימות המגיעות לדיון בבית משפט, בית המשפט יכול לקבוע כי לנהג מסוים יפסל הרישיון לפרק זמן מסוים ואז עליו להפקיד את רישיונו בבית המשפט ולמעשה אסור לו לנהוג ברכב בכל תקופת הפסילה.

מה קורה כאשר אדם נוהג ברכב בזמן פסילה

למרות שאדם שרישיונו נפסל אינו אמור לנהוג בפועל יש אנשים אשר נוהגים למרות הפסילה. כאשר אדם נתפס נוהג בזמן שהוא בפסילה הוא עלול להיעצר ולקבל מאסר בפועל בגין התנהגותו. כמו כן מעבר לכך הוא יכול לקבל תשלום של קנס כספי גבוה מאוד בנוסף והארכה של תוקף הפסילה של הרישיון אותה קיבל בפועל.

כיצד אוכפים את עבירת התנועה של נהיגה בזמן פסילה

אכיפה של נהיגה בזמן פסילה מתבצעת על ידי משטרת ישראל. האכיפה עצמה מתנהלת בשני מישורים מקבילים המישור הראשון זה אכיפה אקטיבית של ביקורת שגרתית של נהגים בדרכים ובדיקה של רישיונות נהיגה של הנהגים באותם רכבים, מישור נוסף זה על ידי מידע שמגיע למשטרה מקרובי משפחה, חברים ומכרים שונים של אנשים הנוהגים בפסילה. יחידת הפסולים מבצעת כל מיני מבצעים מיוחדים אשר מטרתם לאתר את אותם נהגים שנוהגים בזמן פסילה ולתפוס אותם בעת העבירה בפועל.

כיצד נכון לפעול במידה ונתפסים נוהגים בזמן פסילה

לנהג אשר נתפס נוהג בזמן פסילה כדאי לפנות לעורך דין המתמחה בתחום התעבורה בהקדם שכן מדובר בעבירה פלילית שיכולה להיגמר במאסר בפועל, לכן חשוב שהאדם יקבל ייצוג משפטי ראוי אשר ישמור על האינטרסים שלו ויעשה ככל יכולתו להגן עליו ולהפחית את הענישה עד כמה שניתן.

 

לעוד מידע בנושא, בקרו באתר https://www.snb.co.il/

Scroll to Top