חיסכון באנרגיה וחשמל

חיסכון באנרגיה

כולם מדברים על 'חיסכון באנרגיה ובחשמל'. בישראל כבר עברו לשעון קיץ, מייד אחרי חג הפורים וכחודש טרם בואו של חג האביב, והמודעות הרבה שיש בציבור הישראלי לאנרגיה ירוקה וחסכונית, רק מוכיח את חשיבותו הרבה של העניין. ממשלות ישראל לדורותיהן מאמצות אליהן באהבה את שעון הקיץ.

בכל זמן הפעלתו של שעון קיץ בישראל נחסכים כאן הרבה מאד עלויות: שעות אור רבות ואפשרות להפעיל פחות מוצרי חשמל צורכי אנרגיה רבים, הביאה מנכ"לים רבים של מפעלים גדולים, יו"ר של ארגונים שונים, ואף מנהלים של מוסדות חינוך כאלה ואחרים, לבצע 'חישוב מסלול מחדש': העברת המפעל, הארגון או בית הספר לצריכת אנרגיה חסכונית וירוקה מחד, ולייעול ולחיסכון באנרגיה ישנה, מאידך, אשר לא סותרים זה את זה, ולפעמים אפילו נמצאים (עדיין), תחת קורת גג אחת, זה לצד זה.

בדיקה ותהליכים של חיסכון מערכות סולאריות , במערכות חשמל, מערכות בקרה, מנועים ומשאבות, קיטור ותנורים, חימום מים, תאורת חוץ ופנים, אמנם עולה כסף, אך מסתבר, כי היא שווה זהב: התקנת מערכת סולארית על גג המפעל בכדי לתעל את קרני השמש לאנרגיה המופקת מהן – תאלץ את מנכ"ל המפעל להיפרד מכמה מאות אלפי שקלים. ההלם הראשוני של הכסף עובר מהר מאד אל מול הידיעה שממשלת ישראל ממליצה ומעודדת מעבר לאנרגיה ירוקה וחסכונית. שלא לדבר על 'הוצאה מוכרת' לצרכי מס, במאזן השנתי של החברה.

כאמור, כדי 'לנצל' את השמש הזוהרת ברוב ימי השנה בחלק המזרחי של מדינת ישראל, מפעלים רבים הנמצאים בצד המזרחי של הרי יהודה, אזור התעשייה במישור אדומים, מועצה אזורית מגילות וים המלח ובכל הערבה התיכונה כבר עברו לשימוש באנרגיה סולארית המופקת מקולטי השמש המותקנים בגג המפעל. הקולטים הרבים מנצלים את קרני השמש החזקות בכדי להפיק מהם אנרגיה לא-פחות חזקה.

שימוש בתאורה בגופי תאורה חסכוניים באולמות ייצור ומחסנים רחבי ידיים מעניק למפעל חיסכון בחשמל.  בהתקנות של ווסתים במשאבות מים אשר חוסכות שאיבת מים מיותרת ומנתבות מים למקומות הצורכים מים באופן מידתי ומושכל יותר. כמו-גם יישום ולמידה נכונה של צוות העובדים מביאים מפעלים רבים לחסוך כמויות רבות בחשמל ואנרגיה המפנים בתקציב כסף רב אותו ניתן לנצל עבור פרויקטים נוספים.

זה הזמן ואף יותר מתמיד לחשוב 'ירוק': להתייעל אנרגטית, לחסוך בהוצאות החשמל וליהנות ממשאבים זמינים להגדלת הרווחים

Scroll to Top