לא פעם אנחנו עלולים למצוא את עצמנו בסיטואציה מאוד לא נעימה, לפיה הבטחות שהובטחו לנו במקום העבודה, סעיפים שהמעסיק חתם עליהם מולנו בחוזה, אינם מבוצעים. כלומר, אנחנו חשים שהתנאים שהובטחו לנו אינם מולאו או לחילופין, אנחנו חשים שהמצב שלנו במקום העבודה איננו כפי שהובטח לנו בצורה סדירה.
במקרים כאלה עולה שאלה, כיצד עלינו לפעול. לכאורה, הגיוני שאנחנו נתפטר אך יש כאן שיקול כלכלי ושיקולים אחרים שעלינו לחשוב עליהם. אנחנו גם צריכים לזכור, אם נתפטר זה לא אומר שנקבל את מה שמגיע לנו. לכן אנחנו צריכים לבחון אופציות אחרות. למשל, אנחנו צריכים לבחון אופציה של פנייה אל עורך דין דיני עבודה כמו למשל אל חן משרד עורכי דין.
לפני שנסביר מתי נפנה אליו, חשוב להבהיר, לכל עובד, בכל מקום עבודה, יש את הזכות לפנות אל עורך דין שייצג אותו. מקומות עבודה בהם יש ארגון עובדים יכולים לפנות אל הארגון בשביל לקבל מענה.
מתי פונים אל עורך דין דיני עבודה?
בעיקרון, אנחנו יכולים לפנות אל עורך דין דיני עבודה בכל עת. בכל פעם כשאנחנו מרגישים שהתנאים אינם מתמלאים ומבוצעים כפי שסוכמו איתנו, אז יש לנו את הזכות לפנות אל עורך דין בשביל שיבדוק את המצב ויחליט האם יש לנו קייס לפעול מבחינה משפטית. יש מקרים בהם אין צורך לפעול בהיבט המשפטי, שכן פנייה של עורך דין לדיני עבודה יכולה להספיק מבחינתנו.
לפני סיום חשוב להבהיר, כשאנחנו פונים אל עורך דין עלינו לקחת שיהיה לכך מחיר מסוים. לכן אנחנו צריכים להתייחס להשלכות הצפויות. בכל מקרה, אנחנו צריכים להתנהל באופן כזה שיאפשר לנו בסופו של דבר, לקבל את מה שמגיע לנו במינימום עלות.