הרבה אנשים אינם מצליחים להבין מהם לקויות למידה ופעמים רבות משייכים אותן בשוגג לבעיות אחרות. מאמר זה יעזור לקוראים להבין מהן לקויות אלו ומה הסוגים השונים של הלקויות.
לקות למידה- מאבחנים ומטפלים
לקות בלמידה היא לקות המוגדרת כבעיה התפתחותית שמשפיעה על התפקודים הבסיסיים של הכתיבה, הקריאה, החישוב ועוד. רוב האנשים שסובלים מלקויות כאלו ואחרות אינם מצליחים להביא את עצמם לידי ביטוי אם על ידי כתיבה ואם על ידי מיומנויות שונות הצפויות מאנשים בני גילם וזאת למרות שמדובר על אנשים בעלי מנת משכל נורמאלית פלוס ויכולת הבנה. זוהי הסיבה לפער הגדול בין איך שאותו אדם נתפס על ידי החברה לבין איך שהאדם תופס את עצמו. בכדי למנוע תסכולים אלו חשוב מאוד לאבחן לקויות למידה ברגע בו מתגלה בעיה או קושי כלשהו. האבחון יוביל להמלצות לגבי תרגילים ושיטת טיפול מתאימה שתעזור לאותו אדם.
לקויות למידה- על מה מדובר?
לקויות למידה הוא מונח כללי לסוגים רבים של בעיות למידה שהגורם להם אינו סביבתי, אלא כתוצאה של בעיה או שיבוש כלשהו במערכת העצבים . כלומר, אדם עם לקות למידה זו או אחרת נולד איתה. חשוב להבין כי לא מדובר על מחלה כלשהי והלקות אינה עוברת, אך ניתן לספק לאותו אדם שלוקה בה מגוון כלים ושיטות לימוד שיעזרו לו. בהתאם למדריך ה- DSM-IV, לקות למידה מוגדרת כאשר ההישגים של המבוגר או הילד במבחנים בקריאה, הבעה בכתב או מתמטיקה נמוכים מההישגים המאפיינים את שכבת הגיל של אותו אדם (בשלוש שנים), מרמת המשכל שלו ומהשכלתו. לקויות למידה יכולים לבוא לידי ביטוי בקשב, בריכוז, בתחום של השפה, במרחב והתמצאות בזמנים, בזיכרון, חוסר מיקוד, נוקשות חשיבתית ועוד.
בקרו באתר של ציפי כץ למידע נוסף – http://www.tzipycatz.co.il/