ישנם מקרים רבים אשר בהם אין לנו ברירה ואנחנו מודיעים על פיטורין מהעבודה. פעמים רבות נעשה הדבר בלב כבד, מקום העבודה היה נפלא ורווחי, היחסים עם הבוס ועם כל הצוות היו מדהימים אך מה לעשות? אילוצי החיים, הם אלו שמכתיבים עבורנו לפעמים את הצעדים הגורליים הללו. זה יכול להיות התפטרות בעקבות מעבר דירה וכדומה.
במקרים מעין אלו, לא תמיד ברור לנו האם אנחנו אכן זכאים לקבל פיצויים. חשוב לדעת שיהיו מעבידים רבים שיטענו, כי במקרה והפיטורין היו מרצון, כלומר על פי בקשתו של עובד, לא יהיה המעסיק מחויב במתן פיצויים. חשוב לדעת שקביעה זו אינה נכונה כלל וכלל! לעיתים מנצלים המעסיקים את הבורות שלנו ומנסים להשתמט מחובתם החוקית בעניין.
כאן חשוב לדעת, כי החוק עומד לצד העובד שהתפטר מכל סיבה שלא תהיה. (כמעט)
מתי יהיה עובד שהתפטר – זכאי לפיצויים?
כמה מקרים לדוגמא:
- כאשר העובד מתפטר בגלל נישואיו.
- כאשר עובד מצטרף לבן זוגו היוצא לחוץ לארץ לצורך שליחות כל שהיא.
- כאשר עובד עובר למקום מגורים אחר, המרוחק ממקום העבודה, בעקבות גירושין.
- כאשר העובד עובר להתגורר ביישוב חקלאי או באזור פיתוח אחר.
- אם בן הזוג של העובד, משרת בשירות קבע והוטל עליו תפקיד אחר ובעקבות כך על בני הזוג לעקור למקום מגורים אחר.
- כאשר העובד בוחר לעבור ולהתגורר במאחז כל שהוא או בהתנחלות.
- כאשר עובד מצטרף לבן הזוג שלו שמועסק בשירות המדינה ביחידה שמועברת לעיר אחרת.
חשוב לדעת שכל המקרים הללו לא ישפיעו באופן גורף על הזכאות לקבלת דמי הפיצויים. קיימים תנאים נוספים שהעובד אמור לעמוד בהם על מנת שהוא אכן יהיה זכאי לקבל את הפיצויים.
כך לדוגמא, אם מדובר בעובד שמבקש פיצויי פיטורין בעקבות המעבר למושב חקלאי, עליו להוכיח מספר פרטים נוספים, כמו למשל, שהיישוב החקלאי אליו הוא עובר להתגורר מעסיק חלק גדול מהתושבים בעבודות חקלאות, וכן שמגוריו במקום הם לכל הפחות חצי שנה כמו כן עליו להוכיח שהעילה לפיטורין מצדו היא אכן בגלל המעבר ליישוב החקלאי.
בכל מקרה, תמיד כדאי להיוועץ בעורך דין המתמחה בתחום לשם כך.