לא מעט בעלי עסקים מנסים לאתגר את העובדים שלהם בצורות שונות, לעניין אותם בדברים שיכולים לעזור להם גם בחיים האישיים וגם בחיים המקצועיים. ההנחה הרווחת היא, ככל שיוצרים יותר עניין אצל העובדים, ככל שגורמים להם להתעצם יותר מבחינה אישית ומקצועית, כך זוכים בעובדים הרבה יותר נאמנים למקום העבודה, עובדים יותר מרוצים וכאלה שמספקים הרבה יותר תשומות לעסק.
אחת הדרכים ליצור אתגר ועניין בקרב עובדים, היא באמצעות הרצאות. בין אם מדובר בהרצאות שקשורות לתחום העיסוק של העסק, ובין אם מדובר בהרצאות אחרות. אלו יכולות להיות הרצאות שקשורות למגדר מסוים, קשורות לתחום מסוים בחיים, בין אם זה משפחה, אוכל, נסיעות, ספורט וכדומה. לעיתים אפשר לקשר בין ההרצאה לבין נושאים מסוימים בעבודה, למשל הרצאה שקשורה לעמידה ביעדים, התמודדות עם לחץ, עבודה קבוצתית ועוד.
אנחנו יכולים למצוא מגוון רחב של מרצים לעובדים, מדובר על אנשי מקצוע שמגיעים מהתחום או אנשים מבחוץ. למשל, אנחנו יכולים למצוא דוקטורים, פרופסורים, פרשנים וכמובן כל איש מקצוע שמתמחה בתחום מסוים ומעביר הרצאה.
בשנים האחרונות בולט מאוד כל הנושא של הרצאות להעצמה אישית. הרצאות שמטרתן ליצור מוטיבציה ולבנות ביטחון אצל כל מי שמגיע לשמוע את ההרצאה. הרעיון הוא, ליצור הזדהות של המרצה עם הקהל שלו במטרה למשוך אותו ולגרום לו לרצות לפעול בצורה דומה, בחיים האישיים או בתחום המקצועי. למשל, אם מדובר על אדם שהצליח להתגבר על קשיים מסוימים בחייו האישיים, הרי סביר להניח שהוא ירצה להעביר את המסר כך שהעובדים יפנימו אותו ויוציאו אותו לפועל במסגרת עבודתם. זה נכון גם להיבטים אחרים כמובן.
מעסיקים רבים חושבים שהרצאות כאלה הם בזבוז זמן, במיוחד כשהם מגיעים על חשבון זמן עבודה. טעות לחשוב כך. ראשית, העובדים שמחים לקבל הרצאות בזמן העבודה, הם מרגישים כך שהמעסיק מבין שמקום העבודה הוא לא רק מקום שבאים לעבוד בו אלא הוא אמור לספק לעובד הרבה יותר מזה, שנית, הרבה פעמים, כפי שציינו, ההרצאות נותנות כלים אשר בעבודה היומיומית אי אפשר לקבל, כלים שיכולים לעזור בתהליך העבודה, כמו בחיים האישיים.