בעלי עסק ומנהלים רבים מפספסים לפעמים מספר דברים שחשוב שידעו על העובדים שלהם. כמובן שכל עובד הוא בפני עצמו וכל עסק או חברה הם גם בפני עצמם. בכל זאת ישנם מספר דברים אוניברסאליים למדי שמאחדים אנשים ועובדים כאחד, אז הנה 10 מהם.
- הם אוהבים לקבל הכרה – ככל אדם באשר הוא, כך גם העובדים שלכם אוהבים שמכירים בפועלם ובמאמץ שהם משקיעים, אחרת הם עשויים לחוש טינה ולחשוב שהמנהלים שלהם לא יודעים להעריך עבודה טובה. בעל עסק לא צריך לצאת מגדרו על מנת להראות שהוא מכיר באיכות העבודה של העובד, אבל בהחלט כדאי לדעת להשתמש במילים הנכונות בשביל להראות לו שאתם שמים לב לעבודה שהוא עושה.
- חשוב להם להרגיש חשובים – בעיקר כאשר מדובר בחברה גדולה, אבל לא בהכרח רק במקרה שכזה, עובדים נוטים להרגיש לפעמים שהם רק עוד בורג קטן במערכת. זאת תחושה שאסור לתת לעובד. עובד שמרגיש שיש לו משמעות וחשיבות בעסק יעבוד הרבה יותר טוב וירצה להגיע למקום העבודה. תחושה של חשיבות מעניקה לעובד סיפוק ומשמעות.
- הם מעריכים מתנות לחג – אם חג משמעותי מתקרב, בהחלט כדאי להראות לעובדים שחשבתם עליהם בכך שרכשתם להם מתנה לחג. ממש עכשיו ראש השנה מתקרב, הנה כמה דברים שאפשר לקנות להם, אז זאת ההזדמנות שלכם לשמח אותם ולהראות להם שאתם אכן מכירים בעבודה שלהם ובחשיבות שלהם לחברה או לעסק.
- חשוב להם הפן החברתי – אינספור מחקרים שנערכו בנושא גילו בכל פעם מחדש שהפן החברתי במקום העבודה הוא מרכיב בעל חשיבות מכרעת ברמת שביעות הרצון של העובד. לעיתים מדובר בפקטור החשוב ביותר מבחינתם. גם אם לא, הם בהחלט ממקמים אותו גבוה בסולם סדר העדיפויות. כדאי להדגיש את הפן החברתי והדינאמיקה הקבוצתית בקרב העובדים העסק.
- חשוב להם לקבל אוזן קשבת – על העובד עוברים דברים לפעמים. עוזר לו מאוד לדעת שיש לו עם מי לדבר עליהם. זה נכון גם לדברים אישיים וגם לדברים מקצועיים. חשוב לשמור על נוהל דלת פתוחה ואוזן קשבת. המעסיק לא צריך להיות חבר של העובדים, אבל הם צריכים להיות מסוגלים לגשת אליו ולדבר איתו בעת הצורך.
- הצרכים שלהם גם חשובים – בהחלט חשוב להבין שמבחינת העובד – לא רק הצרכים של המערכת חשובים, אלא גם הצרכים האישיים שלו. אם עובד מרגיש שלא מתחשבים בו, הוא עשוי לפתח תחושות של מירמור כלפי מקום העבודה שלו. עובד ממורמר הוא לבטח עובד פחות טוב, אז כדאי להראות לעובדים שאתם מסוגלים להתחשב בהם ובצרכים שלהם, בין אם הם קשורים למקום העבודה ובין אם לא. זה לא אומר שיש לבוא לקראת העובד בכל מצב ובכל סיטואציה, אבל לפעמים גם הכוונה עצמה והניסיון להתחשב עשויים להספיק.
- יחס שווה לכולם – אין מקום לאיפה ואיפה. עובד שמרגיש שעובד אחר מקבל יחס מועדף ללא סיבה טובה, מהר מאוד יחוש רגשות שליליים כלפי העסק ומנהליו. כמובן שכן אפשר לצ'פר ולהראות הערכה מוגברת למי שעושה עבודה טובה במיוחד, ובהחלט מומלץ להכיר בהישגים שלו ולהוקיר לו תודה מול העובדים האחרים.
- אוהבים גם ליהנות – עובד בא לעבודה גם בשביל להפיק הנאה מהיום שלו. הוא נמצא במקום העבודה שלו זמן רב בכל יום ובכל שבוע, וחשוב לו גם לעשות קצת כיף. כל עוד זה לא מוגזם ולא על חשבון דברים שיש לבצע, צריך לאפשר לו גם ליהנות ואף להשתטות פה ושם. כל עוד הכל במידה וברוח טובה – הכל בסדר.
- מעריכים פידבק ושיח בריא – חשוב לתת פידבק לעובדים ולא לשמור דברים בבטן. תגידו להם גם את מה שאתם אוהבים וגם את מה שפחות. עובד טוב ומסור יעריך את זה כל עוד מדובר בביקורת בונה ומקצועית. מעבר לכך, מה ששומרים בבטן נוטה לצאת בכעס במועד מאוחר יותר.
- הם לא אוהבים שרירותיות – אם יש חוק או כלל כלשהו בעסק, עדיף שהעובדים יבינו מה עומד מאחוריו. אם הם מרגישים שדבר-מה חסר משמעות אבל עדיין משום מה המנהל שלהם מאוד מקפיד עליו, הם עשויים להימנע מלבצע אותו או לחוש תחושות של חוסר הבנה או זלזול. כדאי להיות תקשורתי ולהשתדל להסביר את הרציונאל.