עובד המשרד עלול להיפצע במספר דרכים. כמה פציעות נפוצות הן נקעים, מתיחות ושברים. סוג הפציעה הנפוץ ביותר הוא נקע. פציעה זו מתרחשת כאשר הרצועות בקרסול או בברך נמתחות או נקרעות עקב שימוש יתר או תנועה חדה. מתיחה מתרחשת כאשר סיבי השריר נמתחים יותר מדי ונקרעים. זה יכול לקרות בשרירי הגב התחתון, הצוואר והירך. החשוב בשלב זה הוא להבין מי אחראי במקרה של פציעה של עובד במשרד.
צרו קשר עם עורך דין נזקי גוף >>>
מה אומר החוק?
פציעות הופכות נפוצות יותר במקום העבודה. הסיבה לכך היא המספר ההולך וגדל של אנשים העובדים ליד שולחן, והיעדר הכשרה כיצד להימנע מפציעה. ניתן להימנע לחלוטין מפציעות אלו אם העובדים נוקטים באמצעי זהירות נאותים כדי למנוע אותן. כמה סיכונים שמובילים לפציעה הם ישיבה במקום אחד יותר מדי זמן, התכווצות בישיבה, ציוד לא מתאים. לעיתים עובד שישב ליד שולחנם כאשר נפגע מחפץ נופל. לכאורה, החוק ברור לגבי מי אחראי במקרה של פגיעה בעובד במשרד. עם זאת, יש עדיין כמה אזורים אפורים שיכולים להוביל לבלבול. על פניו, מי שגרם לפציעה אחראי לכל נזק שייגרם לנפגע כתוצאה מרשלנותו. הנפגע, לעומת זאת, יצטרך להוכיח כי נפגע מרשלנותו של האחר על מנת לקבל פיצוי.
אז מי אחראי? זה תלוי אם למעסיק יש או אין ביטוח המכסה פציעות במקום העבודה ובאיזה סוג של פוליסה מדובר. אם אין ביטוח או אם הפוליסה אינה מכסה פגיעות במקום העבודה, אזי יהיה על הנפגע עצמו להגיש תביעה נגד מעסיקו ולדרוש ממנו פיצויים. אם אתה עובד בחברה ונגרם לך נזק או פציעה בשל עמיתיך, ייתכן שתוכל להגיש תביעה בגין נזקי גוף גם נגד המעסיק שלך וגם נגד אנשים אחרים המעורבים באירוע. כל זאת אם ניתן להוכיח שהתאונה נגרמה מרשלנות או פזיזות שלהם.
לפרטים נוספים על תאונות עבודה >>>